VIDEO CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 2-2: meci de Cartea Recordurilor. S-au dat 20 de cartonaşe, iar gazdele au terminat jocul fără antrenor şi cu opt fotbalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etapa a doua a Ligii I a oferit o partidă explozivă, cum de mult nu s-a mai văzut în primul eşalon. 28 de fotbalişti au intrat pe teren pe durata celor 90 de minute, dintre care 15 au văzut fie un „galben“, fie un „roşu“, fie ambele cartonaşe. „Adevărul“ prezintă filmul meciului şi analizează prestaţia unui central curajos: Iulian Dima.

După ce a învins Dinamo de o manieră clară, nou-promovata ACS Poli Timişoara a obţinut un punct şi în Gruia, iar la cum s-a desfăşurat meciul această remiză e una cu iz de eşec pentru bănăţeni!

Elevii lui Vali Velcea au condus din minutul 8, atunci când Szabolcs Szekely a înscris cu mult noroc. 22 de minute mai târziu, CFR a încasat a doua lovitură: Florin Costea, deja cu un „galben“, a avut o intrare criminală la mijlocul terenului, de fotbalist care nu gândeşte, şi a văzut, pe bună dreptate, direct „roşu“.

Paradoxal, echipa lui Mircea Rednic a egalat în zece oameni, după ce Cadu a punctat din lovitură liberă (56). Egalitatea a durat doar 13 minute, fiindcă portarul Felguieras a avut şi el o intrare stupidă, în careu, asupra unui adversar care nu mai avea nicio şansă să înscrie. Din nou, Iulian Dima a luat decizia corectă şi i-a acordat al doilea „galben“ şi implicit „roşu“ goalkeeper-ului de la CFR. Felguieras fusese avertizat cu trei minute mai devreme pentru proteste.

Spre norocul gazdelor, Mircea Rednic mai păstrase ultima schimbare, aşa că Maah a ieşit, iar portarul de rezervă, Eduard Stăncioiu, a intrat între buturi. N-a putut însă să facă nimic la penalty-ul transformat de acelaşi Szabolcs Szekely (69).

Deac, gol de senzaţie, gest stupid

Paradoxal, cu doi oameni în plus, ACS Poli Timişoara s-a băgat cu fundul în poartă! Şi a plătit preţul. CFR a fost răsplătită pentru insistenţa ei, iar Deac a egalat cu o lovitură liberă transformată impecabil (80).

Cinci minute mai târziu însă, acelaşi Deac i-a dat peste picioare lui Bărbuţ, care pleca pe un contraatac-fulger cu doar un adversar în faţă. Din nou, centralul Iulian Dima a procedat corect, eliminându-l şi pe Deac. Mai devreme, arbitrul îl trimisese şi pe Mircea Rednic în tribune pentru proteste.

Cu doar şapte jucători de câmp şi fără antrenor pe bancă, CFR a terminat meciul în corzi, rezistând eroic şi în cele cinci minute de prelungiri. Formaţia finanţată de Arpad Paszkany a smuls un punct, însă acesta nu şterge impresia catastrofală lăsată de ardeleni după două runde. Practic, o echipă care ar fi trebuit să se bată cu Steaua la titlu are două puncte după două meciuri cu nou-promovatele FC Botoşani şi ACS Poli Timişoara.

Mai grav e că meciul cu adevărat greu vine etapa viitoare, atunci când, fără Rednic, Felguieras, Ciprian Deac şi Florin Costea, CFR va întâlni FC Vaslui, în deplasare! 

CITEŞTE ŞI:

*CFR strigă hoţii. Iuliu Mureşan l-a desfiinţat pe arbitrul Iulian Dima: „Tendenţios, răutăcios, incompetent“

*„Cod roşu“ la Cluj: Rednic a pus tunurile pe jucători şi i-a ironizat pe timişoreni

VEZI REZUMATUL MECIULUI (DUPĂ SECUNDA 50)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite