VIDEO Cel mai tare boxer al lumii, ameninţat de o boală infiorătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacquiao (dreapta) este una dintre figurile importante ale sportului mondial
Pacquiao (dreapta) este una dintre figurile importante ale sportului mondial

A fost ani la rândul cel mai în vogă boxer al lumii şi încă ar putea fi dacă o boală extrem de gravă nu l-ar determina să renunţe la sport.

Nefericitul este chiar Manny Pacquiao, filipinezul de 34 de ani, care are în spate o carieră incredibilă. Din păcate, un consult neurologic efectuat în ţara sa a scos la ivealîă faptul că Manny suferă de Parkinson. Din cauza loviturilor primite în carieră, sistemul nervos i-a fost afectat, iar boala ar putea degenera în Alzheimer."Eroul nostru naţional trebuie  convins să iasă din acest sport, altfel trauma lui se poate agrava", a fost poziţia oficială a doctorului Jimenez, cel care l-a examinat pe Pacquiao şi care i-a recoamndat să renunţe la box pentru a nu ajunge în situaţia lui Cassius Clay. 

Primele bănuieli legate de starea de sănătate precară a lui Pacquiao au apărut după KO-ul suferit de acesta în ultimul său meci, cel împotriva mexicanului Juan Manuel Marquez. Atunci, filipinezul a suferit o puternică lovitură la cap, care l-a lăsat inconştient şi i-a produs leziuni ale membranei care protejează creierul.

61 de meciuri la profesionişti are Manny Pacquaio, 54 cîştigate, 2 terminate la egalitate şi 5 pierdute

62 de milioane de dolari a câştigat "Pac-Man" din box doar în 2012

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite