Victoria României cu Ucraina, elogiată de jurnaliștii britanici de la „Daily Mail”: „România a câștigat multe inimi pe glob” VIDEO

0
Publicat:

În primul meci de la EURO 2024, România a reușit o victorie senzațională cu 3-0 din Ucraina, iar presa din întreaga lume a fost entuziasmată de jocul superb al „tricolorilor” și de cele trei goluri înscrise.

România, victorie entuziasmantă FOTO EPA EFE
România, victorie entuziasmantă FOTO EPA EFE

Jurnaliștii de la „Daily Mail”, unul dintre cele mai importante ziare din Marea Britanie, au dedicat un amplu articol victoriei impresionante a echipei României de la EURO 2024, articol în care au inserat și reacții laudative din social media de pe tot globul după ce echipa noastră are un început de Campionat European extraordinar în Germania.

„Nicolae Stanciu a marcat un gol fabulos, iar România, deși nu era favorită, a surclasat Ucraina la EURO 2024 în fața a zeci de mii de suporteri ce au creat o atmosferă superbă. Echipa României a câștigat inimile multor suporteri de pe glob, inclusiv inimile suporterilor neutri”, au scris jurnaliștii britanici de la „Daily Mail”.

Gazetarii britanici mai precizează că golul lui Nicolae Stanciu poate candida fără probleme la titlul de „Golul Campionatului European”.

Zecile de mii de suporteri români care au venit pe Allianz Arena din Munchen au creat o atmosferă de neuitat.

„România a avut un joc pozitiv și plin de energie, cu trei goluri memorabile. România pe care am văzut-o în meciul cu Ucraina seamănă cu Brazilia din 2002. Iar acel prim gol al echipei României chiar că te duce cu gândul la un fotbalist brazilian de clasă”, au scris cei de la „Daily Mail”. La Campionatul Mondial din 2002, desfășurat în Coreea de Sud și Japonia, echipa Braziliei a câștigat titlul suprem după ce a câștigat toate cele șapte partide disputate, marcând în total 18 goluri.

Britanicii l-au ironizat și pe politicianul Nigel Farage, care spusese că meciul România-Ucraina va fi unul plictisitor. „Nu mai râzi acum, nu-i așa?”, a fost replica britanicilor pentru Nigel Farage după victoria superbă a României de pe Allianz Arena.

Iată ce a scris și jurnalistul britanic Duncan Alexander: „România într-o după-amiază de luni. Acel șut senzațional al lui Stanciu de la distanță te duce cu gândul la echipa României de la Campionatul Mondial din 1994. Minunat. Pur și simplu minunat”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite