UTA Arad - Hermannstadt 1-0. Mircea Rednic, revenire cu dreptul în prima ligă

0
Publicat:

Mircea Rednic a revenit în Liga 1 din postura de tehnician cu o victorie pe banca arădenilor. UTA a învins pe teren propriu Hermannstadt și speră să se salveze de la retrogradare.

Foto Captura Digisport
Foto Captura Digisport

UTA Arad obținut prima victorie cu Mircea Rednic pe bancă, după ce tehnicianul a pierdut la debut în semifinalele Cupei în fața celor de la U Cluj. Presiunea jucătorilor arădeni a fost foarte mare după ce FC Argeș a reușit să obțină 3 puncte la Mioveni. 

Cu victoria de luni seară, din a 6-a etapă de play-off, UTA Arad rămâne în zona roșie pe loc care o duce la barajul pentru rămânerea în prima ligă. Pentru Rednic urmează o perioadă dificilă, chiar din etapa următoare când va avea un meci dificil contra formației lui Bogdan Vintilă. 

Cu doar 4 etape rămase înainte de final, UTA Arad este la 4 puncte față de ultimul loc care se salvează de retrogradare fără să ajungă la baraj. 

În partida celor de la Hermannstadt, "Bătrâna Doamnă" a forțat să scape de o posibilă retrogradare directă și a forțat în atac încă din primele minute de joc. Oaspeții puteau deschide scorul prin Limaj, dar acesta a tratat cu superficialitate câteva ocazii importante, iar la pauză scorul a rămas neschimbat pe tabelă. 

După doar 5 minute de la revenirea de la cabine, sibienii au comis-o chiar în propriul careu. Mino Sota a făcut henț și arbitrul a arătat punctul cu var după consultarea VAR. Roger a transformat lovitura de la 11 metri și sibienii s-au văzut conduși într-un meci pe care considerau că îl pot controla fără emoții. 

Trupa lui Rednic a rezistat eroic într-un final prelungit cu 10 minute, după ce în minutul 71 a avut loc un eveniment dramatic, care se putea transforma într-o tragedie. Rareș Pop s-a prăbușit pe teren și a primit de urgență îngrijiri medicale. El a fost dus la ambulanță unde și-a revenit, iar la final a sărbătorit alături de colegii săi victoria. 

La finalul partidei, Mircea Rednic a afirmat că Rareș Pop este bine și a fost dus la spital pentru mai multe investigații. 

"Rareș e bine, e ok, și-a revenit. Am discutat cu el, doctorul l-a luat și l-a dus la spital pentru investigații. E un puști de 17 ani care aleargă foarte mult, e tot timpul prezent, are super calități, trebuie să avem grijă de el. Din cauza efortului, a alergat foarte mult. Mă bucur pentru el că și-a revenit, ne-am revenit și noi.", a spus Rednic despre jucătorul arădean.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite