Ungurii râd cu gura până la urechi: Piţurcă a intrat în război total cu Steaua. Declaraţii şi ameninţări fără precedent într-un scandal din care pierde România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

România va întâlni Ungaria la 6 septembrie într-un meci crucial de calificare pentru Mondialul din 2014. Din păcate, sunt şanse mari ca, din cauza unui conflict violent, tricolorii să nu aibă pe teren mai mulţi jucători de bază de la campioana Ligii I.

Conflictul echipa naţională – Steaua, născut din cauza declaraţiilor date de Piţurcă, Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf a explodat miercuri seară.

După ce a stat departe de acest război până acum, Mihai Stoica a pus şi el gaz pe foc şi l-a avertizat pe selecţioner că se poate lovi de un boicot al naţionalei din partea steliştilor.

„Să aibă grijă de cum vorbeşte“

„Jucătorii sunt prieteni între ei şi se susţin unii pe alţii. În momentul în care dai într-un jucător dintr-un grup, grupul reacţionează. Îi recomand eu lui Piţurcă să aibă grijă de cum vorbeşte de jucătorii Stelei, pentru că s-ar putea să aibă o reacţie ostilă din partea lor. Jucătorii ăştia sunt foarte apropiaţi unii de alţii. Pot spune că din solidaritate cu X sau cu Y se retrag de la echipa naţională şi ar fi păcat. Nu e normal ca tu, selecţioner să scoţi în evidenţă nişte erori pe care le face un jucător la o echipă de club“, a spus Meme la Digi Sport, referindu-se la ce a declarat Piţi despre prestaţiile lui Latovlevici la Steaua.

„Jucătorii erau nemulţumiţi de tactica lui Piţurcă“

Managerul roş-albaştrilor a dezvăluit că fotbaliştii Stelei nu se înţeleg bine cu selecţioner şi că acesta e la mâna clubului din Ghencea!

„Piţurcă ar trebui să ne mulţumescă, în primul rând lui Reghe, pentru că dacă echipa naţională nu s-ar baza pe jucătorii Stelei, s-ar alege praful. Aşa, cu jucătorii Stelei, cu golul lui Chipciu marcat în Ungaria, are şanse să meargă la baraj. Am discutat cu jucătorii Stelei înainte de meciul cu Olanda, de la Amsterdam, şi erau nemulţumiţi. Mi-au spus: <<Trebuie să ne apărăm, stăm cu fundul în poartă, asta ni se cere>>“, a povestit Stoica.

„Reghe“, furios: „Pentru mine nu mai e selecţioner“

Asaltul asupra selecţionerului a continuat cu o serie de declaraţii acide date de Laurenţiu Reghecampf, tot la Digi Sport.

„Ce dialog să am eu cu Piţurcă? N-am cu cine să am un dialog! El se minte singur, nu mint eu! Pentru mine nu mai e antrenorul naţionalei. O să-i dovedesc înaintea unui meci oficial de-al lui că minte. Voi spune atunci şi ce am de spus, lucruri reale. Nu eu am făcut 250 de greşeli gramaticale în conferinţa de presă. Eu m-am supărat că jucătorii care au venit de la echipa naţională erau foarte obosiţi, dar nu am vrut să fac mare scandal atunci, la rugămintea patronului“, a tunat „Reghe“.

„Piţurcă să nu mai convoace jucători de la Steaua dacă nu vrea şi gata. Latovlevici a fost afectat de declaraţiile lui Piţurcă, am discutat cu el şi mi-a spus“, a afirmat tehnicianul de 37 de ani.

Piţurcă ameninţă cu excluderea steliştilor din lot

Ascultând aceste declaraţii, Victor Piţurcă a ţinut să aibă ultimul cuvânt, intervenind telefonic la o altă emisiune difuzată de Digi Sport.

„Nu pot să atac dubla din toamnă (n.r. – meciurile cu Ungaria şi cu Turcia) cu astfel de oameni. Cu ce l-am atacat eu pe Reghecampf? Din contră, din respect pentru suporterii Stelei, atunci când a dat el acele declaraţii penibile, am tăcut. Eu am spus doar că a minţit. Atât! Aţi văzut atacul nevestei lui? Cum a putut să vorbească o femeie? Nici eu nu sunt uşă de biserică, nu ştiu cât rezist! Nu am răspuns, pentru că este vorba despre Steaua. Nu pot să înţeleg cum se amestecă ea. Toţi avem soţii, dar nu toţi avem unele <<special>> ca aceasta“, şi-a început Piţurcă discursul.

Selecţionerul a insistat că oficialii Stelei vor să-i distrugă relaţia cu jucătorii pe care i-a convocat de la campioana Ligii I.

„Pericolul vine de la această conducere a Stelei, care le inoculează jucătorilor anumite idei. Am văzut că se spunea că jucătorii sunt nemulţumiţi. Păi, să spună ei asta, nu conducerea. Şefii clubului îşi doresc ca jucătorii să nu mai vină la lot. Jucătorii aceştia au ajuns la Steaua pentru că i-am promovat eu la naţională, de aia i-a luat Gigi. Ei încearcă să bage zâzanie între mine şi fotbalişti, dar ei sunt în continuare alături de mine. Stau de vorbă cu mine şi îmi spun anumite secrete“, a continuat Piţi.

„Parcă ar fi jucătorii lui mă-sa şi ai lui ta-su“

Luat de val şi extrem de nervos, selecţionerul a lansat apoi un nou atac virulent asupra omologului său din Ghencea.

„Reghecampf este cuminte nu ar fi spus aşa ceva despre mine dacă nu era influenţat. Toată lumea îl influenţează. Când antrenorul Stelei, care are la lot 7-8 jucători, spune întâi că jucătorii vin obosiţi după antrenamente tari, iar mai apoi spune că sunt graşi, ce să mai cred? La meciul cu Trinidad Tobago nu s-a pus problema să nu chem stelişti din cauza asta, ci pentru că aveau vacanţă. Iertaţi-mă, dar dacă ştii că naţionala are meci, tu le dai drumul? Nu trebuia să fim sunaţi şi noi? Reghecampf se poartă de parcă ar fi jucătorii lui mă-sa şi ai lui ta-su. Nimeni nu îi contestă meritele şi ce a făcut la Steaua, dar şi-a depăşit cu mult atribuţiile. Trebuie să se gândească de două ori înainte de a deschide gura, este influenţat de persoane care îi fac numai rău“, a adăugat Piţurcă.

Acesta a încheiat cu un avertisment la adresa elevilor lui Reghecampf.

„Voi avea o discuţie cu toţi jucătorii Stelei să punem lucrurile la punct. Unii jucători nu sunt străini de murdăriile alea atât de mari care s-au întâmplat. Dacă se va dovedi că aşa a fost, atunci ei nu vor mai avea ce căuta la lot. Acei jucători sunt duşmanii echipei naţionale“, a concluzionat Piţurcă.

Nu am vrut ca Anamaria Prodan să fie declarată persona non-grata, ci am depus o plângere la Comisii, să fie judecată. Victor Piţurcă selecţioner România   Am urmărit declaraţia lui Stoica, care spunea că a vorbit el cu jucătorii şi erau nemulţumiţi. Să-mi spună care sunt aceştia, că atunci nu mai au ce căuta la echipa naţională, dacă nu le place programul. Victor Piţurcă selecţioner România  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite