Fernando Santos, selecționerul Portugaliei, pus de fisc să plătească milioane de euro. E cercetat penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul portughez a deschis o anchetă contra antrenorului lusitan, dar și contra Federaţiei portugheze de fotbal pentru o presupusă fraudă fiscală, cu câteva zile îninte de startul Campionatului Mondial de fotbal din Qatar.

Fernando Santos e cercetat penal chiar înainte de startul CM Qatar 2022. Foto Gettyimages
Fernando Santos e cercetat penal chiar înainte de startul CM Qatar 2022. Foto Gettyimages

Procurorii lusitani vor cerceta sistemul utilizat de Santos, antrenor al Portugaliei din 2014, prin care a primit salariul de la FPF. Federația plătea salariul către firma Femacos, deţinută de selecţioner, care apoi distribuia banii către Santos şi staff-ul lui tehnic.

Antrenorul de 67 ani a intrat in colimatorul procurorilor din mai 2021, când ziarul Expresso a dezvăluit că fiscul portughez consideră că s-a apelat la această formulă pentru a se sustrage de la impozite. Anchetatorii au bănuit că firma este fictivă şi au descoperit că Santos a declarat un salariu echivalent cu 70.000 de euro pe an, deşi primise 10 milioane de la FPF.

A plătit taxe de 4,5 milioane de euro

Din acest motiv, Trezoreria a cerut antrenorului plata a 4,5 milioane de euro, taxe restante pentru perioada 2016-2017. Datoria a fost plătită, dar Santos a contestat decizia, care a fost respinsă la începutul lunii octombrie de Centrul de Arbitraj Administrativ (CAAD) pe motiv că trebuie să plătească impozit pe venit pentru remuneraţia individuală în calitate de selecţioner şi nu impozitul pe profit prin firma respectivă.

Acum a intrat pe fir Parchetul portughez, astfel că Fernando Santos, care a condus Portugalia spre triumf la EURO 2016 în Franţa şi în Liga Naţiunilor în 2019, riscă mai mult decât amenzi.

Portugalia face parte din Grupa H la CM Qatar 2022, alături de reprezentativele Ghana, Uruguay și Correa de Sud.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite