UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii români în timpul meciului cu Elveţia FOTO Getty Images
Fanii români în timpul meciului cu Elveţia FOTO Getty Images

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Federaţiei Române de Fotbal (FRF), pentru că fanii au aprins torţe în tribune la meciul cu Elveţia, de miercuri seară, de pe arena Parc de Princes.

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Federaţiei Române de Fotbal (FRF), pentru că fanii au aprins torţe în tribune la meciul cu Elveţia, de miercuri seară, de pe arena Parc de Princes, notează news.ro.

FRF intră sub incidenţa articoulului 16 din Regulamentul Disciplinar al UEFA unde se precizează că asociaţiile naţionale sunt responsabile pentru asigurarea ordinii înaintea, în timpul şi după disputarea unui meci şi că pot fi luate măsuri disciplinare împotriva lor dacă suporterii aprind torţe (punctul c). 

Incidentul a avut loc după ce Bogdan Stancu a marcat din penalti în minutul 18 al meciului de pe Parc des Princes. Cel mai probabil, FRF va fi amendată pentru torţele aprinse.

Într-o situaţie similară cu a noastră se află şi federaţia maghiară, suporterii Ungariei  procedând aidoma la meciul cu Austria. 

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, miercuri, în compania selecţionatei Elveţiei, pe arena Parc des Princes, în etapa a doua a grupei A de la Campionatul European. Au marcat: Stancu '18 (p) pentru România şi Mehmedi '57 pentru Elveţia.

Tot miercuri, Franţa a învins Albania, scor 2-0, prin golurile lui Griezmann '90 şi Payet '90+5.

În primele meciuri din Grupa A, România a fost învinsă de Franţa, cu scorul de 2-1, iar Elveţia a învins Albania, cu 1-0.

Ultimele partide al grupei, România - Albania (Lyon) şi Franţa - Elveţia (Lille) vor avea loc duminică, de la ora 22.00.

În optimile de finală ale Euro-2016 se califică primele două echipe clasate în fiecare din cele şase grupe şi cele mai bune patru ocupante ale locului 3.

 VIDEO Primele imagini cu bătaia dintre stelişti şi dinamovişti de la Paris. Scandalul continuă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite