Turul Franţei: după o zi de pauză, urmează asaltul final din Alpi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În clasamentul general al Turului Franţei 2015 conduce britanicul Chris Froome (Sky), urmat de columbianul Nairo Quintana (Movistar), la trei minute şi zece secunde.

Ciclistul spaniol al echipei Lampre, Ruben Plaza Molina a câştigat, luni, etapa a 15-a a Turului Franţei, disputată între localităţile Bourg-de-Peage şi Gap, pe o distanţă de 201 kilometri, informează site-ul oficial al competiţiei. Plaza Molina, aflat la primul succes din carieră în Turul Franţei, s-a impus din evadare, fiind urmat de slovacul Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), la 30 de secunde, şi de columbianul Jarlinson Pantano Gomez (IAM), la 36 de secunde.

În clasamentul general conduce britanicul Chris Froome (Sky), urmat de columbianul Nairo Quintana (Movistar), la trei minute şi zece secunde, şi de americanul Tejay van Garderen (BMC), la trei minute şi 32 de secunde.

Marţi va fi zi de pauză, iar etapa a 16-a va avea loc miercuri, între localităţile Digne-les-Bains şi Pra Loup, pe o distanţă de 161 de kilometri.

Turul Franţei 2015 intră de atlfel cea mai plapitantă parte a cursei. De miercuri şi până sâmbătă vor fi patru etape grele de munte, care se vor opri în penultima rundă pe legendarul vârf Alpe DHuez. Columbianul Nairo Quintana pare singurul capabil să ameninţe poziţia dominantă a englezului Chris Froome. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite