Italienii au dominat Turul Ciclist al Sibiului 2015:  Gatto câştigă ultima etapă, Finetto ia acasă tricoul galben

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mauro Finetto, în galben, a câştigat Turul Sibiului, Serghei Ţvetcov, în roşu, a fost cel mai bun român FOTO Sebastian Marcovici
Mauro Finetto, în galben, a câştigat Turul Sibiului, Serghei Ţvetcov, în roşu, a fost cel mai bun român FOTO Sebastian Marcovici

După cinci etape tensionate, cu răsturnări de situaţie, Turul Ciclist al Sibiului 2015 şi-a desemnat duminică seara câştigătorii.

Câştigătorul ultimei etape a fost Oscar Gatto (de la echipa pro-continentală Androni Giocattolli), care şi-a adjudecat a doua etapă la sprint în Tur. Gatto i-a luat astfel pentru a doua oară faţa lui Eduard Grosu (de la pro-continentala Vini Fantini), în vreme ce al treilea a trecut linia de sosire Christian delle Stelle (CCC Sprandi, tot pro-continentală).

În acest fel s-a definitivat clasamentul general, care l-a dat câştigător al Turului şi al tricoului galben Banca Carpatica pe Mauro Finetto (de la pro-continentala Southeast). Acesta a plecat acasă şi cu tricoul verde Boromir al căţărătorilor şi cu tricoul alb Takata al liderului în clasamentul pe puncte.

Tricoul portocaliu Continental al celui mai bun tânăr rutier (U23) i-a revenit lui Giovanni Carboni (de la Unieuro Wilier), în vreme ce tricoul roşu Industrial Software al celui mai bun rutier român rămâne în posesia lui Serghei Ţvetcov (de la Androni Giocattoli).

Singurul care a întrerupt şirul victoriilor italiene este germanul Robert Kessler (LKT Brandenburg), care va pleca acasă cu tricoul albastru Marquardt al celui mai bun sprinter.

Cea mai bună echipă, răsplătită cu tricoul gri Intergraph, a fost Southeast, urmată în clasament de Androni Giocattoli şi CCC Sprandi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite