Torţe găsite la suporterii stelişti înaintea meciului cu Dinamo. Ce alte obiecte au mai confiscat jandarmii

0
Publicat:

Jandarmii au găsit, luni, în jurul orei 20.00, mai multe materiale pirotehnice asupra a patru suporteri stelişti, înaintea meciului de fotbal cu FC Dinamo 1948 Bucureşti, relatează Agerpres.

Jandarmeria a confiscat mai multe obiecte periculoase de la suporteri FOTO Arhivă Adevărul
Jandarmeria a confiscat mai multe obiecte periculoase de la suporteri FOTO Arhivă Adevărul

De asemenea, în jurul orei 19.30, pe aleea de acces din bulevardul Basarabia, pe timpul afluirii suporterilor oaspeţi, jandarmii au identificat două bagaje abandonate. În interiorul acestora au fost găsite 50 de materiale pirotehnice de tip torţă şi două petarde.

"În jurul orei 20.00, pe timpul afluirii suporterilor oaspeţi, jandarmii au identificat patru persoane, având asupra lor materiale pirotehnice pe care intenţionau sa le introducă în arena sportivă. În cauză, au fost întocmite actele necesare sesizării organelor de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995, privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare", informează un comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti transmis AGERPRES.

De asemenea, pe timpul accesului în complexul sportiv al suporterilor oaspeţi, au fost exercitate presiuni asupra dispozitivului de jandarmi, motiv pentru care a fost nevoie de folosirea graduală a forţei şi a mijloacelor din dotare, precizează sursa citată.

Potrivit Jandarmeriei, o altă persoană, din galeria echipei oaspete, a fost depistată, în zona turnichetelor, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen. În cauză, au fost întocmite actele necesare sesizării organelor de urmărire penală privind fapta de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, în conformitate cu prevederile Codului penal. 

Polițist lovit în cap cu o piatră de un suporter al echipei Dinamo

Un incident grav a avut loc înaintea partidei de fotbal Oțelul Galați-Dinamo București de joi, 11 mai 2023. Un polițist a fost lovit în cap cu o piatră într-o intersecție din apropierea stadionului din Galați.

Poliția Galați a anunțat că polițistul a fost rănit în timp ce încerca să aplaneze un incident dintre suporterii celor două echipe de fotbal. În imaginile surprinse de camerele video publice se observă cum polițistul rutier este lovit cu un obiect dur de un suporter dinamovist.

„Incidentul ar fi pornit de la faptul că ocupanții unui autovehicul, aflat în mișcare în zona respectivă, suporteri ai uneia dintre echipele de fotbal, ar fi adresat injurii unui grup de suporteri prahoveni, susținători ai celeilalte echipe, care se deplasau pe aleea pietonală către stadion. Polițistul a procedat la oprirea autovehiculului, iar în momentul când s-a apropiat pentru verificarea actelor conducătorului auto, precum și celorlalți pasageri, a fost lovit în zona capului cu o piatră care a fost aruncată de o persoană din grupul de suporteri aflați pe trotuar”, a transmis vineri, 12 mai, Poliția Galați.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite