Torje, mai greu cu Messi decât cu Ronaldo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Torje a fost titular în meciul dintre Granada şi Barcelona şi a fost schimbat în minutul 77
Torje a fost titular în meciul dintre Granada şi Barcelona şi a fost schimbat în minutul 77

Granada, care câştigase cu Real, a fost învinsă de Barcelona prin “dubla” deţinătorului Balonului de Aur, care a ajuns la golul 301 pentru catalani.

În decurs de două săptămâni, Gabi Torje i-a avut în faţă pe cei mai buni fotbalişti din lume. Acum două etape, Granada a reuşit „miracolul” în faţa lui Real Madrid, câştigând cu 1-0 la finalul unui meci în care n-a tras niciun şut pe poartă, dar a beneficiat de autogolul lui Cristiano Ronaldo. Acum, cu Barcelona, Leo Messi nu numai că nu şi-a înscris în proprie poartă, dar a marcat de două ori, catalanii câştigând cu 2-1 după ce Granada a deschis scorul. Torje a fost titular, dar a fost schimbat în minutul 77 după o evoluţie în nota echipei, mijlocaşul naţionalei remarcându-se doar cu câteva centrări periculoase de pe partea dreaptă.

„Messi de România” a avut însă ocazia să asiste din teren la o nouă bornă bifată de adevăratul Messi. Argentinianul, care a reuşit a 9-a dublă din acest sezon ajungând la 14 meciuri consecutive cu gol marcat în La Liga, a sărbătorit golurile 300 şi 301 pentru Barcelona în cei opt ani de când joacă la echipa catalană, timp în care a bifat 366 de partide.

În acest sezon,bilanţul este şi mai uluitor: 37 de reuşite în campionat, 48 în toate competiţiile cu Barca. Iar dacă-şi va păstra acest ritm, recordurile stabilite anul trecut (50 de goluri în campionat şi 73 în total) şi care păreau intangibile, vor putea fi doborâte tot de el.

Iar rivalitatea cu Cristiano Ronaldo l-ar putea ambiţiona pe Messi să egaleze şi performanţa stabilită de portughez în sezonul trecut, în care CR7 a marcat împotriva tuturor echipelor din campionat. Acum, Leo mai are două formaţii de trecut pe listă, Sevilla şi Celta Vigo, prima chiar în etapa următoare.

image

Cei mai buni pasatori la golurile lui Messi
D. Alves 31
Xavi 28
Iniesta 27
Pedro 18
Henry 9

CIFRA
31
De goluri a marcat Leo Messi pentru Argentina, liderul fiind Batistuta, cu 56 de reuşite

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite