Toni Conceicao, o „ciorbă reîncălzită“ pentru a treia oară: Cine e portughezul care va pregăti campioana României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toni Conceicao (al doilea din stânga) a lucrat la mai multe echipe din România. FOTO: Sportpictures.eu
Toni Conceicao (al doilea din stânga) a lucrat la mai multe echipe din România. FOTO: Sportpictures.eu

La câteva ore după ce a explodat vestea demiterii iminente a lui Edward Iordănescu, s-a şi aflat că portughezul Toni Conceicao, tehnicianul dorit de preşedintele Iuliu Mureşan, va prelua echipa.

Conceicao a şi aterizat joi dimineaţa la Cluj, gata să conducă antrenamentele, după finalizarea discuţiilor cu Iordănescu privind rezilierea contractului.

Conceicao e la al treilea mandat pe banca formaţiei din Gruia, după ce a condus echipa în 2009 şi în stagiunea 2015-2016. Per total, antrenorul de 56 de ani a adunat 59 de meciuri oficiale la CFR, înregistrând 30 de victorii, 17 remize şi 12 înfrângeri. În România, Conceicao a mai pregătit FC Braşov (2010-2011) şi Astra (2012). 

După ultima sa plecare din România, când a încheiat conturile cu CFR Cluj, Conceicao a avut un bilanţ dezolant. A trecut pe la modestele Nea Salamina (Cipru) şi Penafiel (Portugalia). Ambele formaţii le-a pregătit în 2017 şi la fiecare a prins doar nouă meciuri! La Nea Salamina a obţinut doar patru victorii, în timp ce la Penafiel a câştigat doar două meciuri.

3 trofee a câştigat Toni Conceicao pe banca CFR-ului: două Cupe ale României (2008-2009 şi 2015-2016) şi Supercupa României (2009).  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite