Tiberiu Uşeriu a câştigat la 42 de ani ultramaratonul de 566 de kilometri de la Cercul Polar. Felicitări de la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bistriţeanul Tiberiu Uşeriu a câştigat 6633 Arctic Ultra, o cursă de ultramaraton desfăşurată pe distanţa de 566 de kilometri în apropierea Cercului Polar, el conducând această probă extremă de la început până la sfârşit.

Bistriţeanul Tiberiu Uşeriu a câştigat 6633 Arctic Ultra, o cursă de ultramaraton desfăşurată pe distanţa de 566 de kilometri în apropierea Cercului Polar, el conducând această probă extremă de la început până la sfârşit, notează news.ro.

Poh Joo Tou din Singapore a fost al doilea, la 56 de minute de câştigător.

Ultimii cinci concurenţi rămaşi în cursă, printre care s-au numărat Vlad Tănase şi Andrei Roşu, au trecut linia de sosire împreună.

La startul care s-a dat la 11 martie s-au aliniat 12 sportivi, dintre care şapte au terminat cursa.

Uşeriu, care a terminat cursa accidentat la picior, a urmat un antrenament dur înainte de maratonul arctic. El şi-a petrecut iarna anului trecut în Pasul Tihuţa din Munţii Călimani, unde a alergat la bustul gol, a dormit în ger sub cerul liber şi a făcut baie la copcă pentru a rezista temperaturilor de la Polul Nord.

Tiberiu Uşeriu este originar din Bistriţa, iar pasiunea lui pentru alergat a început în 2012. În scurt timp, însă, pasiunea a devenit un stil de viaţă. Până să ajungă la maratonul 6633 Ultra, de la Polul Nord, el a mai participat la încă opt competiţii locale derulate pe distanţe mai scurte. În 2015, Uşeriu a alergat 172 de kilometri, din Pasul Tihuţa până în Cluj, fără oprire, iar de acolo încă 43 de kilometri în cadrul Maratonului din Cluj. La final, el a “vândut” kilometrii parcurşi şi a donat banii unei asociaţii care are în grijă 52 de copii cu insuficienţă renală.

În vârstă de 42 de ani, Tiberiu Uşeriu susţine cauza Tăşuleasa Social, pentru stoparea tăierii pădurilor României. El a primit felicitări din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru performanţa sa. "Îl felicit pe Tiberiu Uşeriu pentru reuşita deosebită obţinută în cadrul Maratonului Arctic. El a dus steagul şi numele României pe primul loc în această competiţie. Un astfel de rezultat, obţinut în condiţii extreme datorită perseverenţei şi ambiţiei cu care s-a pregătit, este demn de aprecierea şi respectul nostru. Felicitări campionului nostru", a scris Klaus Iohannis pe Facebook. 

Maratonul 6633 Ultra presupune alergarea a 566 de kilometri în Canada, la Cercul Polar în condiţii meteo dificile. Temperaturile scad până la -50 de grade Celsius, iar vântul bate până la 200 de km/h. Din 2007, când a avut loc prima cursă, doar 20 din aproximativ 200 de participanţi au reuşit să finalizeze cursa.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite