Andrei Roşu, omul recordurilor, propus să devină cetăţean de onoare al Braşovului. A reuşit să termine pe locul III cursa de 566 de kilometri de la Polul Nord. Competiţia a fost câştigată tot de un român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Roşu  (geaca galbena) participă acum la o cursă de 566 de kilometri  la Polul Nord. FOTOAndrei Roşu.
Andrei Roşu  (geaca galbena) participă acum la o cursă de 566 de kilometri  la Polul Nord. FOTOAndrei Roşu.

Andrei Roşu a intrat în Cartea Recordurilor şi îşi forţează limitele de fiecare dată pentru o cauză nobilă. A susţinut Hospice Casa Speranţei, dar şi alte evenimente caritabile din România. Acum este propus să devină cetăţean de onoare  al Braşovului.

UPDATE 9.38. Român ii au făcut senzaţie în cursa de 566 de kilometri de la Polul Nord. Tiberiu Uşeriu a câştigat compatiţie, iar Andrei Roşu a venit pe locul al III-lea. Vlad Tânase a sosit şi el pe locul al IV-lea. Românii s-au numărat printre cei doar 26 de concurenţi care au reuşit să termine competiţia în timpul impus de organizatori. 

Centrul RSC „Acţionăm Responsabil”  a lansat o campanie pe Facebook şi propune ca Andrei Roşu să devină cetăţean de onoare al Braşovului. Andrei Roşu a dus numele Braşovului şi al României în toate colţurile lumii.

Andrei Roşu este un împătimit al curselor de anduranţă. A fost primul român care a reuşit vreodată să termine un ultratriatlon. În 2013 a devenit campion mondial la ultratriatlon în Mexic. A câştigat competiţia cu un timp de aproape 50 de ore. Practiv a înnotat 11,4 kilometri, a mers cu bicicleta 540 de kilometri şi a alergat alţi 126,6 kilometri.

Braşoveanul a intrat şi în cartea Recordurilor în 2012 după care a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente. Andrei Roşu a alergat la maratonul Australiei, la Eurasia Marathon, Antarctica Ice Marathon, Maratonul Sahara, Everest Marathon, dar şi în curse din Noua Zeelandă şi Brazilia.

Braşoveanul Andrei Roşu a mai apărut în Guiness Book, în 2010, după ce a fost primul care a bătut tobele la Polul Nord, unde a alergat în primul maraton din viaţa sa. Andrei a reuşit să parcurgă cele 14 curse pe cele 7 continente în 582 de zile, faţă de 730, cât punea condiţie Cartea Recordurilor.

Economist de profesie, braşoveanul Andrei Roşu este implicat activ în numeroase campanii sociale, inclusiv de strângere de fonduri, pentru fundaţii caritabile. Este pasionat şi de muzică şi a cântat în triupa Gaz pe Foc.

Primul român care a traversat înot Canalul Mânecii

Anul trecut Andrei Roşu a participat la o cursă extremd e dură pentru a strange fonduri pentru Hospice Casa Speranţei. Cursa a presupus parcurgerea distanţei dintre Londra şi Paris, prin alergare,înot şi pedalare pe bicicletă.

În total cursa Enduroman are 470 de kilometri. Proba a început cu o alergare de 140 de kilometric, urmată de proba de înot, practic traversarea Canalului Mânecii, o probă de 40 km. A urmat traseul de bicicletă până la Arcul de trinf din Paris, o cursă de aproape 300 de kilometri. Andrei Roşu a reuşit să treacă cu bine cursa.

Cursă infornală la Polul Nord pentru împădurirea României

Zilele acestea Andrei Roşu îşi testează din nou limitele. Participă la un ultramaraton de 566 de kilometric la Cercul Polar. Dincole de distanţa uriaşă, cursa se desfăşoară la temperature de -20 – 30 de de grade Celsius şi cu un vânt care te îngheaţă pe loc. Andrei Roşu vrea să obţină câte o donaţie pentru fiecare kilometru parcurs pentru proiectul Pădurea Copiilor care vizează o ţară în care să respirăm cu toţii un aer mai curat. 

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite