Tenisul românesc se face de rușine în lume: „M-au întrebat ce se întâmplă la noi!“. Ce riscăm

0
Publicat:

Federația Română de Tenis (FRT) are de ani buni o situație juridică incertă, fiind implicată în tot felul de războaie. Cu alegeri anulate, cu finanțarea tăiată, la un moment dat, de Ministerul Sporturilor, acest for a ajuns să furnizeze scandaluri pe bandă, în loc de rezultate.

George Cosac
George Cosac

Iar acum, având un președinte contestat în frunte, vorbim despre George Cosac, federația riscă să piardă organizarea unor turnee ITF, plus găzduirea confruntărilor din cadrul Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup). Informația a fost furinzată de revista „Sport Magazin“. Aici, inclusiv șeful tenisului românesc, George Cosac, a admis că țara noastră a intrat în vizorul Federației Internaționale de Tenis (ITF) din cauza conflictelor interminabile pe plan intern.

Am avut o discuție cu președintele ITF, care nu s-a ferit să mă întrebe ce se întâmplă și care este miza războiului juridic de la Federația Română de Tenis“, a recunoscut Cosac pentru sportm.ro.

În cadrul aceluiași articol, vicepreședintele federației, Răzvan Itu, a lansat un atac dur, spunând că a fost dat jos, în mod abuziv, din funcția de manager general al FRT.

A fost o rușine pentru tenisul românesc! O rușine! De a fi ales de către oameni de serviciu de la clubul Voinicelul pe care îl patronează domnul Marcu și de 30 de angajați ai clubului domnului Pescariu“, a spus Itu pentru sursa citată.

Dacă acest scandal de la FRT va lua amploare și va atrage o suspendare a României de către ITF, riscăm inclusiv pierderea turneelor pe care le-a anunțat Ion Țiriac pentru 2023 și despre care Adevărul a scris, pe larg, aici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite