Șumudică a „pupat“ mâini degeaba: turcii au anunțat ce riscă românul

0
Publicat:

Marius Șumudică le-a tot făcut declarații de dragoste turcilor, însă, drept mulțumire, aceștia îi pregătesc o concediere. Încă una.

Marius Șumudică
Marius Șumudică

De când a aterizat prima dată în „Țara Semilunei“, Șumudică și-a dat seama că trebuie să se bage pe sub pielea localnicilor, în speranța că, în momentele în care rezultatele nu-l vor ajuta, ei se vor gândi de două ori înainte de a-i arăta ușa. De aici, și declarațiile de multe ori deplasate care, uneori, îți întorceau stomacul pe dos. Pentru că au fost atât de stânjenitoare, ba la adresa lui Erdoğan, ba despre visul lui Șumudică de a obține cetățenia turcă, încât, probabil, și cei vizați de ele, președintele Turciei și oamenii de rând, s-au simțit prost când le-au citit.

Drama lui Șumudică e că celebrul proverb românesc după care se ghidează, capul plecat sabia nu-l taie, nu prea a fost auzit în Turcia! Așa se explică și faptul, în ciuda atitudinii românului, de multe ori în genunchi în fața turcilor, aceștia au continuat să-l dea afară de la diferite echipe! Pe rând, Gaziantep (în ianuarie 2021), Rizespor (martie 2021) și Malatyaspor (februarie 2022) i-au arătat ușa lui Șumudică, înainte de expirarea acordului. Iar acum, potrivit presei din Turcia, se prefigurează concedierea fostului rapidist, încă o dată, de la Gaziantep. Prima dată, Șumudică a plătit cu postul când, aflat pe val, a tot presat conducerea pentru a obține prelungirea contractului. Nu doar că nu s-a întâmplat așa, dar chiar s-a trezit fără loc de muncă, la o săptămâna după ce dusese echipa pe primul loc!

Acum, în acest al doilea mandat la Gaziantep, Șumudică riscă să fie dat afară din cauza rezultatelor slabe. Cu o precizare: românul a luat echipa din mers, fără puncte după patru etape, când Gaziantep era pe ultimul loc. Și, într-o primă fază, Șumudică a redresat situația, dovadă și cele 28 de puncte care figurează acum în dreptul acestei formații. Problema e că, după perioada bună (între 22 septembrie – 11 noiembrie, echipa a adunat cinci victorii și doar două înfrângeri în campionat), Șumudică a revenit la dansurile din buric și la declarațiile lipsite de simțul măsurii. Iar manifestările manelistice s-au resfrânt și asupra echipei, după cum ne arată rezultatele: 15 etape, 2 victorii, 7 remize, 6 înfrângeri! În 2024, Gaziantep are o singură victorie în Superliga turcă, 3-1 cu ultima clasată Istanbulspor.

Cum echipa se scufundă și s-a cam „lipit“ de locul 17, la un punct de poziția a 16-a, prima care asigură rămânerea în Superliga turcă, șefii iau în considerare despărțirea de tehnicianul român. Mai ales că i-au și făcut toate poftele, aduncând jucătorii pe care i-a cerut. Când ne uităm pe primul „11“ al lui Gaziantep în ultimul meci, 0-2 acasă cu Istanbul BB, ne dăm seama că scheletul echipei a fost construit de Șumudică. Cu jucători precum Florin Niță, Junior Morais, Deian Sorescu și Denis Drăguș. De pe bancă a venit în acel meci și un alt român, Alex Maxim.

Și dacă și-ar salva, momentan, postul Șumudică ar fi cu sabia deasupra capului! Mai ales că programul e infernal în următoarele săptămâni, cu două deplasări cu Antalyspor (locul 9) și Rizespor (locul 8), plus un meci acasă cu Beșiktaș (locul 4).

La câteva zile după această fotografie, șeicul din dreapta, șef la Al-Hazm, renunța la Șumudică
La câteva zile după această fotografie, șeicul din dreapta, șef la Al-Hazm, renunța la Șumudică

Coșmarul antrenorilor din țară

Iminenta concediere a lui Șumudică de la Gaziantep e o veste proastă și pentru tehnicienii din Superliga noastră. Ultima dată când a fost șomer, Șumudică a avut grijă să plaseze în mass-media tot felul de zvonuri despre interesul diferitelor formații din țară pentru serviciile sale. Iar în calitate de analist TV, a criticat jocul unor echipe la care visa să ajungă. Asta până când a renunțat la rolul de analist, admițând și el că această postură mai mult i-a făcut rău.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite