Sufocant: Tecău a debutat la Turneul Campionilor cu un meci care le-a tăiat respiraţia spectatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tecău - Rojer
Tecău - Rojer

O oră şi 43 de minute a durat spectacolul oferit de cei patru tenismeni în confruntarea Tecău / Rojer - Herbert / Mahut. Iar după un prim set fără istoric, a fost nevoie, mai întâi, de un tie-break şi apoi de un super tie-break pentru stabilirea câştigătorilor.

Tecău şi Rojer au revenit la Londra, la Turneul Campionilor, după ce au câştigat această competiţie la precedenta lor participare, în 2015. Ca o coincidenţă, acum doi ani, i-au învins pe francezii Herbert şi Mahut în drumul lor spre trofeu.

De această dată, cele două perechi s-au întâlnit în primul meci din faza grupelor. Setul I a fost dominat categoric de Horia şi „Jules“ care nu le-au dat nicio şansă adversarilor după 1-1, luând cinci game-uri la rând pentru a se impune lejer: 6-1.

Setul doi a avut însă o cu totul altă poveste. A fost atât de echilibrat, încât n-a existat nici măcar un break. Aşa că s-a ajuns la 6-6 şi la tie-break. Aici, la scorul de 6-5, cuplul româno-olandez a avut minge de meci, dar a irosit-o. Apoi, francezii au ratat şansa de a câştiga setul la 7-6. Din păcate, la 7-7, Tecău a comis o greşeală dublă şi le-a oferit adversarilor încă o minge de set. De această dată, Herbert şi Mahut au profitat: 9-7.

Super tie-break-ul a fost o nebunie! Din păcate, de această dată, i-a venit rândul lui Rojer să facă o greşeală dublă într-un moment crucial, la 8-8. Din nou, francezii au profitat imediat şi au închis meciul: 10-8.

Celălalt meci al grupei s-a încheiat cu victoria cuplului Harisson / Venus în faţa perechii formate din Kontinen / Peers, scor 6-4, 7-6.

Tecău şi Rojer vor reveni pe teren, marţi, în ATP Finals, urmând să joace cu Kontinen şi Peers.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite