Steaua şi-a luat portar care din 2010 a apărat doar patru meciuri pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arlauskis

Steaua s-a înţeles cu lituanianul Giedrius Arlauskis, care a semnat un contract valabil pe trei sezoane cu formaţia campioană.

Arlauskis vine în Ghencea de la Rubin Kazan (locul 9 în Rusia), echipă la care a avut extrem de puţine şanse de a apăra. El a plecat acolo în 2010, când Unirea Urziceni l-a vândut pentru un milion de euro, dar n-a reuşit să se impună, deşi a trecut într-un campionat în care avea avantajul că ştia limba rusă.
Din păcate pentru el, Arlauskis a jucat extrem de puţin şi are o medie de patru meciuri pe an, medie îmbunătăţită de faptul că a prins câteva partide fără miză în Cupa Rusiei şi în cupele europene. Fără ele, goalkeeperul de 26 de ani ar fi avut doar şapte meciuri în campionatul rusesc, o contra performanţă destul de aspră. „Miko”, aşa cum i se spune lui Arlauskis, a avut ghinionul de a fi concurent cu al treilea portar al naţionalei Rusiei, Serghei Rizhikov, care se află şi în lotul lui Fabio Capello pentru Cupa Mondială din Brazilia, şi acesta practic a acaparat poarta celor de la Rubin Kazan.
Lipsa jocurilor l-a determinat pe Arlauskis să plece din Rusia şi să semneze cu Steaua. „Nu banii sunt întotdeauna cei mai importanţi în viaţă. Mă bucur că m-am întors în România şi că am semnat cu Steaua”, a declarat lituanianul, care din cauza faptului că nu apăra la echipa de club risca să piardă şi contactul cu naţionala ţării sale. În acest moment, el este titularul postului la reprezentativa ţării sale, pentru care a jucat de 15 ori şi unde rezerva sa este un alt fotbalist care a evoluat în Liga I, Cerniauskas, fost la FC Vaslui.
Arlauskis va fi prezentat azi într-o conferinţă de presă şi va avea un salariu anual de 200.000 de euro, dar va încasa o primă de instalare de 400.000 de euro, întrucât a venit jucător liber de contract.

Cu Rubin Kazan, Arlauskis a câştigat Cupa Rusiei în 2012

Vezi aici prima declaraţie a lui Arlauskis în calitate de jucător al Stelei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite