Splendoare pe zgură: Swiatek, chinuită teribil de o rusoaică plină de muşchi într-un meci fabulos, la Stuttgart FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iga Swiatek, meci infernal în semifinalele de la Stuttgart
Iga Swiatek, meci infernal în semifinalele de la Stuttgart

Ocupanta locului 1 mondial, Iga Swiatek, a intrat pe teren, în semifinale, la Stuttgart, fiind mare favorită în duelul cu Liudmila Samsonova. Ce a ieşit însă a fost un meci incredibil, care a depăşit toate aşteptările.

Dacă la fotbal sunt echipe care datorită forţei şi reputaţiei lor au „1-0 de la vestiar“, cum se spune în limbajul microbiştilor, atunci şi Iga Swiatek a abordat turneul de la Stuttgart, având un astfel de avantaj mental.

Pentru că aici, în drumul ei spre semifinale, poloneza de 20 de ani a ajuns la un incredibil 21 de victorii la rând! Seria fabuloasă a lui Swiatek a început, la Doha, la 22 februarie, cu un succes în trei seturi cu Golubic (38 WTA): 6-2, 3-6, 6-2. Au urmat încă 20 de partide câştigate, la Doha, Indian Wells, Miami, Billie Jean King Cup şi Stuttgart! Graţie acestui parcurs ireal aproape, Swiatek a cucerit trei trofee, a adus două puncte pentru Polonia în confruntările cu România - a cedat un singur game cu Buzărnescu şi cu Prisăcariu -, şi a atins semifinalele, la Stuttgart! Şi încă un amănunt impresionant: 17 din cele 21 de victorii obţinute de Swiatek, în această perioadă de vis, au fost în minimum de seturi!

Samsonova

Sâmbătă seară însă, în semifinalele de la Stuttgart, poloneza a fost pusă la grea încercare, când se aştepta, probabil, mai puţin. Pentru că adversara ei, Liudmila Samsonova - foto (Rusia, 23 de ani, 31 WTA) era orice, numai o sperietoare nu! Dovadă şi bilanţul ei mediocru din acest sezon: 9 victorii, 7 înfrângeri până la duelul cu Swiatek.

Cum însă sportul e frumos tocmai pentru că e imprevizibil, duelul Swiatek – Samsonova s-a desfăşurat după un scenariu la care puţini s-ar fi gândit. Mai ales că Swiatek a pornit ca din tun şi s-a dus la 3-0 şi 4-1. Incredibil însă: Samsonova a egalat (4-4), iar după patru game-uri de serviciu (6-6) s-a ajuns la tiebreak. Aici, rusoaica a dominat, în condiţiile în care a condus cu 3-0 şi 5-2, câştigând, la final, cu 7-4!

Swiatek a lovit, când a trebuit

Actul secund a fost parcă din alt meci! Pentru că, de această dată, cu Samsonova prinzând curaj, totul a fost pe muchie de cuţit. Dovadă că n-a existat niciun break în primele opt game-uri: 4-4. Abia la acest scor, Swiatek a trecut în frunte, realizând primul break al setului. Apoi, liderul mondial a egalat scorul de pe tabelă cu un game alb, pe serviciul propriu: 6-4.

Decisivul a fost o nebunie

În decisiv, din nou, Swiatek a pornit mai bine şi a condus cu 3-1, având un break în faţă. Samsonova a refuzat însă să cedeze! Şi a egalat încă o dată: 3-3! Şi nu doar atât: rusoaica, pe val, a trecut imediat în frunte, făcându-şi serviciul la 15: 4-3! Un meci extrem de strâns a continuat cu Iga egalând, dar nu fără ceva emoţii, pe serviciul propriu: 4-4. La acest scor s-a jucat un game pe viaţă şi pe moarte! Câştigat, în final, de Samsonova, care a trecut în frunte: 5-4. Deşi a servit pentru a rămâne în meci, Swiatek şi-a arătat, totuşi, clasa, egalând, din nou, chiar fără emoţii, la 15: 5-5. În al 11-lea game din decisiv, Swiatek a făcut marele pas spre calificarea în finală! Pentru că a revenit de la 15-30 pe serviciul adversarei, a făcut break şi a trecut în frunte (6-5). Şi, imediat, poloneza şi-a şi adjudecat victoria, pe serviciul propriu: 6-7, 6-4, 7-5, după o partidă sufocantă, de 3 ore şi 4 minute.

În finală, Swiatek se va duela, duminică, cu Aryna Sabalenka (Belarus, 23 de ani, 4 WTA). Care, în cealaltă semifinală, a trecut de Paula Badosa (Spania, 24 de ani, 3 WTA), scor 7-6, 6-4.

31 de victorii şi 3 înfrângeri are Iga Swiatek, în acest sezon.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite