Sinuciderea lui Costică Ştefănescu a produs stupoare printre foştii componenţi ai Craiovei Maxima: „Sunt bulversat, am rămas mut când am auzit!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costică Ştefănescu a murit la vârsta de 62 de ani FOTO Mediafax
Costică Ştefănescu a murit la vârsta de 62 de ani FOTO Mediafax

Dispariţia tragică a lui Costică Ştefănescu, fost mare jucător al Craiovei Maxima, care s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Militaru din Bucureşti pentru a-şi curma suferinţa provocată de un cancer pulomonar, a stârnit compasiune în rândul foştilor săi colegi de la Universitatea Craiova.

Toţi foştii colegi ai lui Costică Ştefănescu au susţinut la unison că gestul său nu este condamnabil, ţinând cont de suferinaţa cumplită pricinuită de cancerul pulmonar. Aceşti foşti mari jucători ai Craiovei Maxima au dezvăluit că Ştefănescu era un „tip orgolios, un mare luptător, care nu a vrut să se degradeze din punct de fizic”, motiv pentru care ar fi recurs la acest gest.

Cornel Dinu pentru prosport.ro: "E greu de comentat. E un lucru dureros. Ştiu că era bolnav şi este ciudat şi mă pune pe gânduri că un om ca el, o persoană puternică, a ales o asemenea cale. Era un prieten extraordinar, o persoană onestă. Poate şi el face parte din categoria celor pe care lumea i-a uitat, iar fără voia lui a fost forţat să se retragă din fenomen. Costică Ştefănescu era un tip retras de zgomotul pe care îl făcea fotbalul."

Grigore Sichitiu pentru prosport.ro: "Nu îmi vine să cred. Era ca un frate pentru mine. Acum câteva săptămâni a fost pe la mine, pe la Breaza. L-am simţit slăbit, se vedea că nu mai putea îndura suferinţa. Nu am cuvinte să îmi exprim regretul."

Emeric Ienei la B1 TV: „Este o mare pierdere pentru România, am pierdut un sportiv uriaş. Eu l-am promovat ca libero, a fost un băiat extraordinar, îmi e greu să mai spun ceva. Era un om puternic, un caracter frumos. Mă surprinde că şi-a luat singur viaţa. A fost căpitanul echipei Craiovei şi căpitanul echipei naţionale. A fost un băiat deosebit, sunt mişcat profund de această pierdere”.

Sandu Boc la Digi Sport: „A fost un bărbat adevărat. S-a uitat în oglindă şi s-a întrebat pentru ce să mai trăiască. Eu sunt de acord cu ce a făcut. E o declaraţie dură, dar îl cunosc foarte bine. El se iubea foarte mult. Se uita în oglindă, se dezbrăca în faţa noastră în vestiar. S-a iubit ca bărbat nu a suportat să decadă în halul ăsta. Avea 35 de kilograme în ultima perioadă.”

Ion Geolgău: „Era un om foarte orgolios, nu s-a putut vedea în această stare.”

Sorin Cârţu la Digi Sport: „Am rămas mut când am auzit! Săracul, n-a mai putut. Durerile erau insuportabile. Am vorbit cu Silviu Lung, a fost la el şi îmi spunea că mergea câţiva paşi şi trebuia să se odihnească. La fel şi Ţicleanu îmi povestea că a fost la el şi că avea nişte dureri foarte mari care îl impiedicau să meargă. Sunt bulversat, nu mă aşteptam la un asemenea deznodământ. În ultimul timp n-am mai vorbit pentru că mi-a fost greu să-l văd aşa. Nu ştiu ce puteam să-i spun. Am tot amânat, am zis că o să mergem mai mulţi la el.”

Adrian Mititelu la B1 TV: „El este un tip orgolios, mândru şi nu a acceptat să se transforme. Nu a vrut să se degradeze din punct de vedere fizic. Am înţeles că durerile nu erau mari, dar era foarte slăbit şi nu mai avea putere. Nu sunt de acord cu acest gest, deoarece fiecare clipă trebuie trăită până la capăt. Îmi pare rău că mulţi componenţi ai Craiovei Maxima s-au stins tragic, Zoli Crişan, Oblemenco.”Citiţi mai multe despre moartea lui Costică Ştefănescu:

FOTO Costică Ştefănescu, fostul mare fotbalist al Universităţii Craiova, s-a sinucis la Spitalul Militar din Bucureşti

Costică Ştefănescu (62 de ani), fostul mare fotbalist al Universtităţii Craiova, s-a sinucis marţi după-amiază la Spitalul Militar din Bucureşti. Acesta s-a aruncat de la balconul salonului unde era spitalizat. Ştefănescu suferea de cancer, iar durerile provocate de boală deveniseră insuportabile.

Crescut de Steaua, consacrat la Universitatea Craiova şi retras de la FC Braşov. Povestea celui mai bun libero din fotbalul românesc

Se spune că fotbalul românesc a avut trei mari libero, Apolzan, Ştefănescu şi Belodedici, însă fostul căpitan al "Craiovei Maxima" a redefinit noţiunea de şef al defensivei.

S-a stins o legendă: Costică Ştefănescu

Costică Ştefănescu, în vârstă de 62 de ani, care era internat la Spitalul Militar din Bucureşti din cauza unui cancer pulmonar, s-a aruncat de la balconul rezervei unde era spitalizat, nemaiputând suporta durerile provocate de boala de care suferea.

Averea lăsată de Costică Ştefănescu, estimată la 4.500.000 de euro

Costică Ştefănescu a lăsat în urmă o avere de 4.500.000 de euro.  Fotbalistul a investit împreună cu soţia sa suma de 1.800.000 de euro în două hoteluri situate în staţiunea Eforie Nord.

Fratele lui Costică Ştefănescu face lumină: „S-a sinucis! Ne-a scris tuturor că ne iubeşte şi ne-a rugat să-l iertăm“

Moartea lui Costică Ştefănescu este privită de o parte din familie drept accident, în timp ce cealaltă ia în calcul varianta sinuciderii.

Ştefănescu, fotbalistul cu valiză-diplomat

Când ştirea morţii lui Costică Ştefănescu a făcut ţăndări liniştea oraşului toropit de căldură, un tânăr îmbrăcat într-un tricou albastru al Universităţii Craiova a fugit la Spitalul Militar ca să aprindă două candele pe trotuar.

FOTO Sinuciderea lui Costică Ştefănescu, între goana după audienţă şi tragedia fără glorie a dispariţiei unei legende

 Marţi. 20 august. Afară sunt peste 30 de grade, deşi e trecut de ora 18.00. O burtieră galbenă ale cărei margini ies întotdeauna din suprafaţa ecranului anunţă: „Costică Ştefănescu a murit”.

FOTO Trupul fostului fotbalist Costică Ştefănescu, decedat marţi, a fost adus la stadionul "Ion Oblemenco"

Sicriul cu trupul fostei glorii a Ştiinţei a ajuns aseară, la miezul nopţii, la Craiova, unde va fi înmormântat sâmbătă. Cheltuielile vor fi suportate de autorităţi, pentru că Ştefănescu era cetăţean de onoare al oraşului.

Soţia lui Costică Ştefănescu infirmă varianta sinuciderii. Ce s-a întâmplat de fapt cu fostul mare internaţional român

"Costică Ştefănescu s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 6 al Spitalului Militar". Aşa a sunat ştirea care a cutremurat România marţi seara

Cătălin Striblea: Fotbaliştii pe care ţi-i arată tata

„«Stai, mă, şi tu într-un loc şi uită-te la televizor! Uite-l pe Ştefănescu. Mare fotbalist!» Atenţionarea tatei e probabil prima mea amintire palpabilă despre fotbal”, scrie Cătălin Striblea, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite