Simona Halep la Birmingham: românca şi-a spulberat adversara şi e în sferturi. Prima ei reacţie după o victorie-fulger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep la turneul de la Birmingham FOTO Guliver/GettyImages
Simona Halep la turneul de la Birmingham FOTO Guliver/GettyImages

După ce miercuri s-a odihnit, întrucât meciul ei la dublu a fost amânat, constănţeanca de 23 de ani a revenit, joi, pe teren şi a arătat o formă devastatoare.

Conştientă că, joi, va fi nevoită să joace şi la simplu, dar şi la dublu, Halep s-a grăbit să tranşeze primul meci, cu Klara Koukalova (Cehia, 92 WTA).

Şi a reuşit! Primul set a durat doar 18 minute şi a arătat o diferenţă uriaşă de clasă între cele două jucătoare. Asta chiar dacă, până la confruntarea de la Birmingham, bilanţul meciurilor directe era de 1-1.

În al doilea set, Halep şi-a continuat forma excelentă şi a condus de la început până la final. Koukalova a reuşit, totuşi, să mai echilibreze jocul, dar, în niciun moment, nu s-a pus problema învingătoarei.

După 52 de minute de joc, Halep a obţinut calificarea cu 6-1, 6-3 şi o va întâlni pe Kristina Mladenovici (Franţa, 43 WTA), o jucătoare pe care „Adevărul“ a prezentat-o aici.

Tot astăzi, Halep a obţinut o victorie, la dublu, însă una dramatică, şi va avea un program infernal, vineri, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

------------------------------

Simona Halep, după calificarea în sferturi: „A fost un meci bun pentru mine, al doilea pe iarbă în acest an. Am făcut un meci bun.

Koukalova joacă bine pe iarbă, dar nu m-am gândit la asta. Am intrat pe teren, am încercat să fiu agresivă şi să-mi fac jocul.

După Roland Garros, am avut o minivacanţă alături de familie. Nu vreau să mai pun presiune pe mine, vreau doar să intru pe teren şi să-mi fac jocul.

Astăzi, la Birmingham, vreau să câştig şi la dublu ca să mă obişnuiesc cu iarba“.

Simona Halep la turneul de la Birmingham FOTO Guliver/GettyImages

---------------------------

SETUL II

*6-3 Halep: GAME, SET, MECI! Simona a condus cu 40-15 pe serviciul adversarei, a valorificat prima minge de meci şi s-a impus, după 52 de minute de joc.

*5-3 Halep: Primul game din setul doi în care, pe serviciul Simonei, Koukalova a rezistat până la 40-40. Apoi însă, românca a câştigat două puncte consecutive şi a tranşat game-ul.

*4-3 Halep: În premieră, Koukalova şi-a câştigat serviciul la zero.

*4-2 Halep: Românca şi-a adjudecat serviciul la 30, după un game în care a comis şi o dublă greşeală.

*3-2 Halep: Koukalova a reuşit, în premieră, să câştige relativ uşor un game, păstrându-şi serviciul la 15. Imediat, a cerut să vorbească pe margine cu antrenorul ei.

*3-1 Halep: Comparativ cu chinuiala cu care Koukalova şi-a păstrat serviciul, Simona s-a distrat cu adversara ei şi s-a impus la 15.

*2-1 Halep: Koukalova şi-a păstrat serviciul după cel mai lung game al meciului. Jucătoarea din Cehia a condus cu 40-15, însă Halep a câştigat trei puncte la rând şi a avut minge de break. Koukalova a apărat, cu chiu cu vai, trei mingi de break şi, într-un final, a tranşat game-ul, după ce Halep a ratat un retur uşor.

*2-0 Halep: Românca şi-a adjudecat serviciul la 15.

*1-0 Halep: BREAK! Simona a început setul II exact aşa cum l-a încheiat pe primul: în control total al meciului.

*A început al doilea set. Serveşte Koukalova.

------------

SETUL I

6-1 Halep: Simona a tranşat primul set după numai 18 minute. A condus în ultimul game cu 40-15 şi câştigat cu un as, al treilea pentru ea în acest meci.

*5-1 Halep: Diferenţă uriaşă de clasă între cele două jucătoare. Simona s-a distanţat la 40-15 pe serviciul adversarei, care a comis o nouă dublă greşeală. Apoi, românca a valorificat prima minge de break.

*4-1 Halep: Jucătoarea numărul 3 în lume e într-o formă devastatoare! A condus cu 40-15 pe serviciul ei şi şi-a adjudecat game-ul cu un as.

*3-1 Halep: REBREAK! Halep a condus cu 40-0 pe serviciul adversarei şi a valorificat a doua minge de break, după un game în care Koukalova a comis a doua dublă greşeală.

*2-1 Halep: REBREAK! Jucătoarea din Cehia s-a trezit, a condus cu 40-0 pe serviciul Simonei şi a valorificat a doua minge de rebreak.

*2-0 Halep: Simona a condus cu 40-15 pe serviciul adversarei şi a valorificat a doua minge de break, după ce Koukalova a comis o dublă greşeală.

*1-0 Halep: Simona şi-a câştigat serviciul la zero.

*A început meciul. Serveşte Halep.

--------------------

UPDATE 14.45 - Halep şi Koukalova au intrat pe teren şi fac mişcările de încălzire pe iarbă.

------------------------

Simona Halep o va întâlni pe Klara Koukalova (Cehia, 92 WTA) în al doilea ei meci, la simplu, la Birmingham.

Ocupanta locului 3 în lume a început turneul direct în turul II, iar astăzi se va lupta pentru un loc în sferturi împotriva unei jucătoare de 33 de ani cu care are un bilanţ de 1-1:

*2010 – Madrid (zgură) – Victorie Koukalova 6-3, 6-3

*2012 – Hobart (hard) – Victorie Halep 4-6, 6-2, 7-5

Dacă o va învinge pe Koukalova, atunci, în următoarea fază, Halep o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre Barbora Strycova (Cehia, 28 WTA) şi Kristina Mladenovici (Franţa, 43 WTA).

Joacă şi la dublu

După confruntarea ei cu Koukalova, Simona nu va avea decât o scurtă pauză. Asta deoarece, după ora 18.00, ea ar trebui să joace, la dublu.

Ea şi partenera ei, Heather Watson, vor întâlni perechea formată din Medina Garrigues şi Parra Santonja. 

Turneul de la Birmingham e transmis de Digi Sport, iar adevarul.ro te ţine la curent, minut cu minut, cu desfăşurarea meciului pe care Halep îl va juca împotriva lui Koukalova!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite