Simona Halep, devastată de o nouă amânare a audierii. „Îmi omoară reputația. Consecințe asupra sănătății mele mintale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep are parte de o nouă șicană în procesul de dopaj, după ce Agenția de Integritate din Tenis (ITIA) a amânat pentru a treia oară audierea sportivei noastre. Tenismena a revenit cu un mesaj prin intermediul căruia a anunțat că e nevoită să mai aștepte o lună ca să fie băgată în seamă de șefii tenisului mondial. Asta dacă nu cumva ITIA o s-o țină din amânare în amânare.

Simona Halep își strigă disperarea pe rețelele sociale. Foto EPA EFEț
Simona Halep își strigă disperarea pe rețelele sociale. Foto EPA EFEț

Simona Halep ar fi trebuit să fie audiată pe 28 mai în cazul de dopaj în care este implicată și suspendată provizoriu din tenis încă din luna octombrie a anului trecut. Sportiva a anunțat în urmă cu câteva zile că procesul ei a fost acum amânat din nou, iar azi a revenit cu un mesaj disperat.

"Din nou, în această seară, sunt devastată. Federația Internațională de Tenis (Agenția Internațională pentru Integritate a Tenisului) a amânat din nou, audierea mea cu o lună mai târziu. Aștept să fiu judecată din octombrie. În decembrie, am avut în sfârșit șansa, datorită experților, să arăt că lotul de suplimente pe care îl foloseam a fost contaminat, care a cauzat testul pozitiv.

Lipsă de respect față de ea  

Am cerut, așa cum regulile anti-doping menționează, o audiere rapidă: este dreptul meu, este scris în reguli! Din păcate, ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori. Mi-a respins dreptul de a fi judecată la un Tribunal Independent. Nu mi-a permis să particip la turnee timp de opt luni. Acum știu că am ratat Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Să nu mai menționez că mi-am pierdut toate punctele și clasarea mea.

Nu doar că îmi omoară reputația, dar și pe mine ca jucător profesionist și nici nu vorbesc despre consecințele asupra sănătății mele mintale. Lipsa de respect a regulilor de la ITF (ITIA) în ceea ce privește audierile rapide pe care sunt în măsura să le am, sunt atât de lipsite de respect față de mine încât nu am cuvinte.

Dreptatea amânată este dreptatea refuzată. Simona", a fost mesajul dur al Simonei postat în această seară pe conturile sale oficiale.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite