Sheriff – Farul ne obligă, diseară, la calificare: De ce campioana României trebuie să valorifice șansa ei

0
Publicat:

Sheriff Tiraspol – Farul Constanța pornește, diseară (ora 20.00), de la scorul de 1-0 pentru „marinari“, cu o miză dublă.

Denis Alibec, atacant Farul
Denis Alibec, atacant Farul

În primul rând, echipa calificată în turul II preliminar al Ligii Campionilor își va asigura un bonus de 400.000 de euro. Cum suma respectivă e departe de a fi una mare, inclusiv pentru un club românesc, e clar că adevărata miză a returului ține de prelungirea parcursului european în actuala stagiune. Mai ales că învingătoarea dublei va câștiga „două vieți“, ca la jocurile de calculator. Pentru că, în cazul unui eșec în turul următor, cel mai probabil cu Maccabi Haifa (Israel), va merge în turul III preliminar din Liga Europa și, dacă va pierde și aici, atunci va „ateriza“ în play-off-ul Conference League.

În schimb, învinsa dublei Sheriff – Farul va juca cu sabia deasupra capului, urmând să întâlnească învinsa confruntării Urartu (Armenia) - Zrinjski Mostar (Bosnia) – a fost 1-0 pentru bosnieci în prima manșă, în deplasare – în turul II preliminar din Conference League. Și, de aici încolo, orice eșec ar însemna adio Europa!

Așadar, având în vedere această situație, pentru Farul urmează meciul verii! Iar campioana României a fost trimisă de UEFA să joace, la Tiraspol, după ce, în tot sezonul trecut, Sheriff și-a disputat partidele europene de pe teren propriu, la Chișinău, din motive de securitate. Ca să vedem când au jucat moldovenii ultima dată, la Tiraspol, trebuie să ne întoarcem în februarie 2022. Atunci, în play-off-ul Ligii Europa, Sheriff a învins Sporting Braga (Portugalia) pe teren propriu, scor 2-0. Degeaba însă! Moldovenii au pierdut returul cu același scor și au fost eliminați după executarea loviturilor de departajare. A urmat „exilul“ la Chișinău, în Europa, în sezonul 2022-2023.

Când luăm rezultatele celor de la Sheriff de pe teren propriu la puricat, ne dăm seama că această formație poate fi catalogată oricum, numai o sperietoare nu! Pentru că, în Europa, indiferent că a evoluat la Chișinău sau la Tiraspol, Sheriff a adunat mai multe înfrângeri decât victorii. Iată bilanțul echipei în ultimele zece partide disputate în competițiile UEFA: 4 victorii, 1 egal, 5 înfrângeri.

Sheriff, acasă, în ultimele zece partide europene

Data meciului Unde s-a jucat Competiție Rezultat

09/03/23 Chișinău Conference League Sheriff – Nice 0-1

16/02/23 Chișinău Conference League Sheriff – Partizan 0-1

03/11/22 Chișinău Liga Europa Sheriff – Omonia Nicosia 1-0

06/10/22 Chișinău Liga Europa Sheriff – Sociedad 0-2

15/09/22 Chișinău Liga Europa Sheriff – Man. United 0-2

25/08/22 Chișinău Liga Europa Sheriff – Pyunik Erevan 0-0

02/08/22 Chișinău Liga Campionilor Sheriff – Viktoria Plzen 1-2

26/07/22 Chișinău Liga Campionilor Sheriff – Maribor 1-0

12/07/22 Chișinău Liga Campionilor Sheriff – Zrinjski 1-0

17/02/22 Tiraspol Liga Europa Sheriff – Sporting Braga 2-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite