Serena Williams, imagini fabuloase de la US Open: Arena a erupt când a câștigat VIDEO

0
Publicat:

Serena Williams (41 de ani la data de 26 septembrie, 605 WTA) își va păstra statutul de jucătoare de tenis, aflată în activitate, pentru cel puțin încă două zile. Apoi însă, cel mai probabil, aventura ei fantastică, începută în 1996 în circuit, se va încheia.

Serena Williams, explozie de bucurie la US Open. FOTO: Twitter
Serena Williams, explozie de bucurie la US Open. FOTO: Twitter

În noaptea de luni spre marți, pe arena „Arthur Ashe“, plină până la refuz, cu 23.771 de oameni în tribune, Serena a trecut de Danka Kovinic (Muntenegru, 27 de ani, 80 WTA), scor 6-3, 6-3. Rezultatul final nu reflectă însă faptul că americanca a cam „tremurat“ pentru victorie! Mai ales în primul set, când Kovinic a revenit de la 0-2 pentru a conduce cu 3-2. În uralele publicului însă – s-a jucat într-o atmosferă electrizantă, ca la un meci de fotbal! – Williams a depășit momentul greu și a avansat în turul secund.

Victoria cu Danka Kovinic a fost doar a doua în cele cinci meciuri disputate de Serena Williams, în 2022. Ea o mai învinsese pe Nuria Parrizas-Diaz (Spania, 31 de ani, 62 WTA) în runda inaugurală de la Toronto, scor 6-3, 6-4.

Din păcate pentru fanii americancei, adversara din turul II are șanse foarte mari de a pune capăt carierei Serenei. Pentru că, miercuri (ora va fi stabilită, ulterior), Williams va da de Anett Kontaveit (Estonia, 26 de ani), a doua jucătoare a lumii. Va fi primul duel direct între cele două.

Până la următoarea partidă din proba de simplu, Serena va reveni pe teren, tot mâine, însă în prima parte a zilei, la dublu. Acolo, ea și sora ei mai mare, Venus (42 de ani), vor întâlni perechea formată din Hradecka și Noskova.

VEZI PUNCTUL CARE A ADUS VICTORIA SERENEI WILLIAMS CU DANKA KOVINIC

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite