Serena şi-a mărit avansul faţă de Halep: cum arată Top 10 mondial după Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena Williams
Serena Williams

Liderul mondial a reuşit o performanţă fabuloasă în drumul ei spre un nou titlu la Melbourne: a servit 88 de aşi în şapte meciuri.

Pentru prima dată după 11 ani, primele două jucătoare ale lumii s-au întâlnit în finala de la Australian Open, însă acest lucru n-a asigurat şi un meci echilibrat.

16-2 era bilanţul confruntărilor dintre Serena Williams şi Maria Şarapova până la meciul de sâmbătă, în condiţiile în care ultimul succes obţinut de rusoaică venise acum 11 ani şi jumătate. La Melbourne, Şarapova a fost, din nou, învinsă de liderul WTA, scor 6-3, 7-6, după o oră şi 51 de minute de joc. 

Acest duel de la Australian Open a scos iarăşi la iveală diferenţa uriaşă care există între Serena şi celelalte jucătoare din circuitul WTA din punct de vedere fizic. De altfel, Şarapova s-a şi referit la acest aspect după finala pierdută în faţa adversarei ei. „Şi eu vreau să servesc cu 200 de kilometri la oră, dar asta nu e posibil cu umărul meu. Serena e cea mai bună din lume la această oră. Eu sunt bucuroasă acum pentru ce am realizat la acest turneu. Să ajungi în finala unui turneu de Grand Slam înseamnă să munceşti mult“, a afirmat jucătoarea de 27 de ani.

200 de dolari pentru fiecare as

De partea cealaltă, Serena, vizibil emoţionată după cel de-al 19-lea Grand Slam din carieră, a vorbit despre planurile ei pentru acest an. „Vreau să câştig la Roland Garros. E singurul Mare Şlem unde am doar două trofee şi e păcat. Acum, că sunt mai liniştită şi relaxată cu poziţia în clasament, vreau să mă concentrez pe Roland Garros şi pe Wimbledon“, a explicat Williams (33 de ani). 

În cele şapte meciuri pe care le-a disputat în drumul ei spre un nou titlu la Australian Open, Serena a servit 88 de aşi dintre care 18 în finala cu Şarapova (rusoaica a avut doar cinci aşi în ultimul act!). Bucuroasă de realizările ei, Williams a anunţat că va dona 200 de dolari australieni pentru fiecare as, adică aproximativ 12.000 de euro în total.

Court şi Graff rămân în faţa ei

După victoria de la Melbourne, Serena a ajuns la 19 trofee de Grand Slam în palmaresul ei. Astfel, le-a depăşit pe Chris Evert şi Martina Navratilova şi a egalat-o pe Helen Wills Moody. În clasamentul all-time al trofeelor de Mare Şlem la feminin conduc Margaret Court (24) şi Steffi Graff (22). Trebuie precizat însă că australianca Margaret Court – are 72 de ani acum – a jucat tenis în alte vremuri şi a câştigat trofeele ei între 1960 şi 1973.

Când eram copil, n-am fost bogată, dar am avut o familie plină de spirit şi de susţinere. Am intrat prima oară pe teren cu o rachetă, o minge şi speranţă. Nu mi-am imaginat niciodată că voi câştiga 19 trofee de Grand Slam. Serena Williams numărul 1 WTA

Top 10 WTA după Australian Open

1. Serena Williams 9,776 de puncte

2. Maria Şarapova 8,210

3. Simona Halep 6,571

4. Petra Kvitova 6,480

5. Caroline Wozniacki 4,565

6. Ana Ivanovic 4,425

7. Eugenie Bouchard 4,365

8. Agnieszka Radwanska 4,270

9. Ekaterina Makarova 3,285

10. Angelique Kerber 3,130

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite