Serena, în faţa unei oportunităţi istorice: americanca poate da o dublă lovitură, dacă va câştiga Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 35 de ani, Serena Williams continuă să facă legea în tenisul feminin. Cele 116 de zile de pauză, între 8 septembrie 2016 şi 2 ianuarie 2017, par să-i fi reîncărcat bateriile.

Americanca a încheiat anul trecut în genunchi după standardele ei foarte înalte: eliminată în semifinalele de la US Open şi căzută pe locul 2 mondial, după 186 de săptămâni la rând pe locul 1. 

Demoralizată, Serena a luat o pauză destul de lungă şi a revenit abia în ianuarie, dar n-a apucat să joace decât două meciuri, înainte de a fi eliminată la Auckland.

La Australian Open însă, Williams pare că joacă mai bine cu fiecare meci câştigat. Deocamdată, n-are niciun set cedat în victoriile cu Bencici (59 WTA), Safarova (61 WTA), Gibbs (92 WTA) şi Strycova (16 WTA) şi tocmai a ajuns pentru a 10-a oară consecutiv în sferturile unui turneu de Mare Şlem.

„Totul e un bonus pentru mine“

Şi cum, în acest moment, Serena e cel mai bine clasată jucătoare rămasă în cursă pentru trofeu la Melbourne, puţini îndrăznesc să parieze împotriva ei. Statutul de mare favorită nu e însă o noutate pentru Williams. Ba chiar e o postură obişnuită. Presiunea vine, în schimb, din altă parte: dacă va câştiga Australian Open 2017, Serena va deveni jucătoarea cu cele mai multe turnee de Grand Slam câştigate în circuitul feminin din 1968 încoace, de când a început era Open. 

Americanca se află acum la egalitate cu Steffi Graf şi a ratat deja o şansă de a depăşi nemţoaica la US Open 2016. Deasupra celor două stă Margaret Court, însă australianca a evoluat între 1960 şi 1977, câştigându-şi 13 dintre trofeele de Grand Slam, înainte de era Open.

Cum se simte Serena în faţa unei şanse istorice? A explicat chiar ea, după victoria din optimi cu Strycova: „N-am nimic de pierdut la acest turneu. Totul e un bonus pentru mine aici. Am venit să câştig la Melbourne. Sper să joc şi mai bine decât am făcut până acum“.

Primul duel cu Konta

Williams şi-a analizat şi următoarea adversară, britanica Johanna Konta (9 WTA) cu care n-a jucat până acum în circuitul WTA.  

„M-am uitat mult la meciurile ei. A jucat destul de bine aici. Are un joc ofensiv. Îl cunosc destul de bine şi abia aştept meciul“, a spus Serena. 

Dacă ea va pierde în sferturi, atunci la Australian Open 2017 se va înregistra o premieră, după French Open 2004. De 13 ani nu s-a mai întâmplat ca semifinalele unui turneu de Mare Şlem să nu includă niciun jucător din Top 2 mondial, atât la feminin, cât şi la masculin. Cum Murray, Djokovici şi Kerber au fost deja eliminaţi, toate privirile sunt acum pe Serena.

Cele mai multe trofee de Grand Slam în tenisul feminin

Nume Total

1. Margaret Court 24

2. Steffi Graf 22

3. Serena Williams 22

4. Helen Wills Moody 19

5. Chris Evert 18

Australian Open, sferturi, feminin

Vandeweghe (35 WTA) – Muguruza (7 WTA)

V. Williams (17 WTA) – Pavlyuchenkova (27 WTA)

Pliskova (5 WTA) – Lucic-Baroni (79 WTA)

Konta (9 WTA) – S. Williams (2 WTA)

Australian Open, sferturi, masculin

Zverev (50 ATP) – Federer (17 ATP)

Wawrinka (4 ATP) – Tsonga (12 ATP)

Raonic (3 ATP) – Nadal (9 ATP)

Goffin (11 ATP) – Dimitrov (15 ATP)

Adevărul la Melbourne - proiect susţinut de Aqua Carpatica

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite