Schimbare în plină campanie de calificare la EURO 2016: Fernando Santos, noul selecţioner al Portugaliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională de fotbal a Portugaliei este într-o periodă de tranziţie, după ce Fernando Santos a fost numit pe postul de selecţioner, înlocuindu-l pe Paulo Bento. La începutul lunii septembrie, cel din urmă şi-a încheiat înţelegerea cu reprezentativa iberică, imediat după meciul pierdut în faţa Albaniei (0-1), în cadrul primei etape a grupelor de calificare la EURO 2016.

Fernando Santos, fost selecţioner al Greciei, urmează să fie prezentat miercuri pe banca tehică a echipei naţionale a Portugaliei. În vârstă de aproape 60 de ani, portughezul a condus reprezentativa elenă la Campionatul Mondial din Brazilia, experienţă de pe urma căreia are de ispăşit o suspendare de opt meciuri, după eliminarea dictată de arbitru la partida împotriva formaţiei Costa Rica (6-4, rezultat hotărât prin loviturile de departajare), din optimile de finală ale competiţiei. 

Sancţiunea va fi aplicată începând cu primele meciuri oficiale la nivel de naţională, cea dintâi partidă din programul Portugaliei fiind un amical, programat pe 11 octombrie, împotriva Franţei. După aceea urmează confruntarea oficială cu Danemarca, în cadrul Grupei I, contând pentru preliminariile EURO 2016.

Cu toate că s-a născut în Lisabona, Fernando Santos este un bun cunoscător al fotbalului grec, din perioada în care a antrenat AEK Atena (2001/2002 şi 2004-2006), Panathinaikos (2002/2003) şi PAOK (2007-2010), iar vreme de patru ani a condus prima reprezentativă a elenilor (2010-2014). La nivel de echipe naţionale, Portugalia este cea de-a doua experienţă a tehnicianului, iar prima provocare majoră o reprezintă calificarea la turneul final european din Franţa, pentru care se va lupta cu Danemarca, Serbia, Armenia şi Albania.

VIDEO Rezultate preliminarii pentru EURO 2016: Portugalia - Albania, marea surpriză / Gibraltar - Polonia, scorul serii

Nu ne mai luptăm cu Santos, pentru Euro 2016. Selecţionerul portughez nu va continua pe banca Greciei, după Mondialul din Brazilia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite