Scandal la Jocurile Olimpice. Sportivă dată afară din Satul Olimpic pentru o escapadă la Disneyland

0
Publicat:

Am văzut, până acum, mulți sportivi care s-au plâns de condițiile de cazare din satul olimpic de la Jocurile Olimpice de la Paris, dar luni, 5 august, s-a întâmplat un incident neașteptat. Înotătoarea paraguayană, Luana Alonso, a fost exclusă din Satul Olimpic în urma unei decizii luate de oficialii Comitetului Olimpic din Paraguay.

Înotătoarea Luana Alonso (20 de ani), exclusă din Satul Olimpic. FOTO X
Înotătoarea Luana Alonso (20 de ani), exclusă din Satul Olimpic. FOTO X

Înotătoarea Luana Alonso (20 de ani) a fost dată afară din Satul Olimpic pentru acte de indisciplină.

Sportiva, în vârstă de 20 de ani, a participat la proba de 100 de metri fluture, însă nu a reușit să se califice în semifinale. După această evoluție, Luana Alonso a anunțat retragerea din cariera sportivă. Cu toate acestea, decizia care a stârnit cel mai mare interes a fost luată ulterior.

Potrivit informațiilor apărute în presa internațională, înotătoarea ar fi părăsit fără permisiune Satul Olimpic pentru a vizita Disneyland. Această abatere de la reguli a fost considerată un act de indisciplină de către oficialii paraguayeni, care au decis să o exclude din delegație.

Oficialii Comitetului Olimpic din Paraguay au înștiințat-o prin intermediul unui mail că trebuie să plece imediat din Satul Olimpic, definitiv, pentru că „prezența sa creează un mediu nepotrivit pentru restul sportivilor”.

Vi se solicită să vă părăsiți imediat din Satul Sportivilor din cadrul JO de la Paris. Prezența dumneavoastră creează un mediu nepotrivit în cadrul echipei Paraguayului. Vă mulțumim pentru că procedați conform instrucțiunilor, deoarece a fost o decizie personală să nu petreceți noaptea în Satul Olimpic”, i-a transmis Larissa Schaerer, șefa Comitetului Olimpic din Paraguay, potrivit AS.com.

Oficialii au descris episodul ca fiind un „act major de indisciplină”. Sportiva părăsise facilitățile pentru a merge la Disneyland și a postat imaginile pe rețelele de socializare, unde este urmărită pe scară largă în întreaga lume.

Luana a intrat în concurs chiar în prima serie a calificărilor pentru penultimul act al probei de 100 m fluture, dar la final s-a clasat pe poziția a șasea, cu 0,24 secunde în spatele Anei Nizharadze, din Georgia, ultima înotătoare care a prins semifinalele.

„Acum este oficial! Mă retrag din înot și vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat. Îmi pare rău, Paraguay, nu pot decât să vă mulțumesc pentru tot!”, a fost mesajul postat de Luana pe rețelele sociale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite