Rusia, trădată și în tenisul feminin: Francezii au dat lovitura, „furând“ o jucătoare de Top 50

0
Publicat:

După invazia Ucrainei, steagul Rusiei a dispărut din dreptul sportivilor din această țară, în competițiile ATP și WTA. Acum, pentru Varvara Gracheva (22 de ani) această situație e de domeniul trecutului.

Varvara Gracheva
Varvara Gracheva

Începând de astăzi, sportiva născută la Moscova va reprezenta Franța, după ce a primit cetățenia acestei țări. Ceea ce înseamnă că, în ierarhia mondială, Gracheva (43 WTA) e a doua „rachetă“ a Franței, după Caroline Garcia (29 de ani, 5 WTA). În prima sa apariție pe teren, sub steagul Franței, Gracheva a trecut, astăzi, de românca Jaqueline Cristian (25 de ani, 133 WTA), în turul I de la Bad Homburg: 6-2, 6-1.

Potrivit Eurosport, Gracheva a explicat decizia ei de a „trăda“ Rusia: „Nimeni din țara în care m-am născut nu m-a contactat în legătură cu schimbarea cetățeniei. Nici înainte ca această decizie să fie cunoscută, nici după. Locuiesc în Franța de peste șase ani. Aici, am o bază bună de antrenament. Îmi place cultura franceză, stilul de viață, oamenii. Vreau să rămân aici pentru totdeauna. Am prieteni aici, mă simt bine în Franța“.

Francezii se pot mândri de acum cu patru sportive în Top 100 mondial: Caroline Garcia (5 WTA), Varvara Gracheva (43 WTA), Alize Cornet (74 WTA) și Diane Parry (94 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite