Rugbistul Ovidiu Toniţa, declarat cetăţean de onoare al Bârladului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Toniţa, cel mai titrat rugbist român
Ovidiu Toniţa, cel mai titrat rugbist român

Ovidiu Toniţa, care a participat la cinci ediţii consecutive ale Cupei Mondiale, a primit titlul de cetăţean de onoare al Bârladului, oraşul în care sportivul s-a născut în anul 1980.

Consiliul Local Bârlad a aprobat, prin votul unanim al celor 21 de aleşi locali, acordarea titlului de cetăţean de onoare jucătorului de rugby Ovidiu Toniţa, distincţie prin care i se recunoaşte valoarea sa de sportiv. Născut pe 6 august 1980, la Bârlad, Ovidiu Toniţa a reuşit performanţa unică în rugbiul românesc de a participa la ultimele cinci ediţii ale Cupei Mondiale.

Debutant la Clubul Sportiv Şcolar Bârlad şi apoi jucător amator al echipei Rulmentul Bârlad, rugbistul vasluian a fost convocat pentru prima dată la echipa naţională în urmă cu 16 ani, atunci când avea doar 19 ani. În prezent, Ovidiu Toniţa, supranumit Autobuzul din Carpaţi, datorită gabaritului său, este component al echipei franceze Aix-en-Provence, unde evoluează de un an. Cea mai lungă perioadă ca jucător a petrecut-o între anii 2004 şi 2012, la Perpignan, cu care, în 2009, a fost campion al Franţei.

La actuala ediţie a Cupei Mondiale din Anglia, Toniţa, 72 de selecţii, a evoluat în două partide, cu Franţa şi cu Irlanda, reuşind un eseu în meciul cu ultima formaţie. Ovidiu Toniţa este al treilea sportiv de performanţă care a primit titlul onorific de cetăţean de onoare al municipiului Bârlad, după gimnasta Andreea Răducan şi pilotul de raliuri Constantin Aur, a relatat Mediafax. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite