Ronaldo, interviu-bombă: A distrus Manchester United și e ca și plecat de la club

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manchester United a disputat, duminică, ultima partidă oficială înaintea Mondialului din Qatar, 2-1 cu Fulham în deplasare, în etapa a 16-a din Premier League. Cristiano Ronaldo (37 de ani) n-a fost în lotul convocat de antrenorul olandez, Erik ten Hag (52 de ani) și, aproape sigur, nici nu va mai figura în lotul „Diavolilor“ după CM 2022 (20 noiembrie – 18 decembrie).

Cristiano Ronaldo, scârbit de ce se întâmplă la Manchester United. FOTO: Arhiva Adevărul
Cristiano Ronaldo, scârbit de ce se întâmplă la Manchester United. FOTO: Arhiva Adevărul

Lucrurile sunt simple: începând din acest sezon, Cristiano Ronaldo a devenit un jucător de lot, lăsat pe bancă, în mod repetat, de ten Hag. De altfel, până în acest punct al sezonului, cifrele lui Ronaldo vorbesc de la sine, la United: 16 apariții în toate competițiile, 1.051 de minute adunate pe teren, 3 goluri și 2 pase de gol.

Furios că a fost marginalizat la Manchester United, Ronaldo a acordat un interviu devastator în dialog cu jurnalistul Piers Morgan. Declarațiile lusitanului au ajuns pe prima pagină a presei internaționale și, foarte probabil, vor marca plecarea lui Ronaldo de la United, după CM 2022.

Ce a declarat Cristiano Ronaldo?

*Manchester United m-a trădat. Am fost scos oaia neagră. Nu-l respect pe ten Hag (n.r. – antrenorul echipei) pentru că nici el nu mă respectă. Clubul a încercat să mă forţeze să plec. Nu doar managerul, dar şi alte persoane de la club. Poate că n-ar trebui să zic asta, dar mă simt trădat. Oamenii trebuie să audă adevărul de la mine. Am simţit că unii oameni nu m-au vrut aici. Nu doar sezonul ăsta, ci și anul trecut la fel.

*Iubesc United, iubesc fanii care mereu au fost de partea mea. Dar dacă Manchester United vrea să facă performanţă, trebuie să schimbe multe, multe lucruri. Progresul a fost zero de când Alex Ferguson a părăsit clubul. Nimic nu s-a schimbat. Nici măcar piscina, jacuzzi-ul, sala de forță. Parcă totul s-ar fi oprit în timp, ceea ce m-a surprins enorm. Din păcate, sunt anumite lucruri în interiorul clubului care nu te lasă să ajungi la nivelul lui City, Liverpool și, mai nou, Arsenal.

*Ralf Rangnick (n.r. – antrenorul adus, anul trecut, în locul lui Solskjaer, la mijlocul sezonului)... Nici măcar nu auzisem de el! Dacă tu nici măcar nu ești antrenor, cum vrei să vii pe banca lui Manchester United? (n.r. – Rangnick era director tehnic în fotbalul din Rusia, în momentul aducerii sale pe banca lui United).

*Wayne Rooney... Nu știu de ce mă critică așa de mult. Poate pentru că s-a retras, iar eu încă mai joc la un nivel foarte ridicat. Nu o să spun că arăt mai bine ca el, dar ăsta ar fi adevărul!

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite