România, ţară fără vinovaţi: Gino Iorgulescu, anunţ la o zi după Rapid – Gaz Metan 8-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gino Iorgulescu, un preşedinte mulţumit
Gino Iorgulescu, un preşedinte mulţumit

Se spune că fotbalul e oglinda societăţii. Şi exact aşa e, când vezi ce se întâmplă în România, atât la nivel de echipa naţională, cât şi în ceea ce priveşte campionatul intern.

Fotbalul românesc e la pământ, cu două calificări la turneele finale rezervate echipelor naţionale din 2000 încoace: Euro 2008 şi Euro 2016. 

În rest, fie că la FRF a fost Mircea Sandu sau Răzvan Burleanu, calificările s-au ratat într-o veselie. Fără ca acest lucru să-i deranjeze pe şefii federaţiei. Dovadă că Sandu cu greu a acceptat să se dea la o parte, abia după aproape două decenii în funcţie, în timp ce Răzvan Burleanu tocmai şi-a început al treilea mandat, valabil până în 2026.

Nici la nivelul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) lucrurile nu stau altfel. Dumitru Dragomir a fost înlăturat, în 2013, doar la intervenţia politicului, iar actualul preşedinte, Gino Iorgulescu, stă bine mersi în funcţie. Asta în ciuda faptului că avem un campionat intern distrus de datorii, insolvenţe, cu două echipe, Academica Clinceni şi Gaz Metan, care fac figuraţie pe teren, aşteptând finalul sezonului pentru a pune lacătul! De altfel, nu mai departe de luni seară, formaţia din Mediaş a mai oferit un meci ridicol în Liga I, pierzând cu 0-8 în faţa Rapidului.

La o zi după această partidă, Gino Iorgulescu a venit în faţa presei şi a anunţat că, deocamdată, e singurul candidat la alegerile LPF şi că e mulţumit de munca sa de până acum. 

Ce a spus Gino Iorgulescu?

*Vă anunţ că am luat hotărârea să punem alegerile pe 24 mai. Şi FRF a făcut alegeri anticipate, astfel că va începe un campionat cu noi preşedinţi. Eu candidez, da.  

*Eu sunt mulţumit de mandatele mele pentru că am adus foarte mulţi bani la LPF. Acum negociem cu societatea care deţine drepturile TV pentru a mări puţin suma.

*Noi trebuia să facem alegeri în septembrie. Dar acum vor fi într-o lună. Azi, am decis să fie în mai. Deocamdată, doar am anunţat că se fac alegeri, mai e o lună.

Justin Ştefan, secretarul general LPF, a explicat cine poate candida: 

*În ceea ce priveşte condiţiile de candidatură, ele sunt specificate foarte clar. E nevoie de studii superioare, să nu existe o condamnare care a privat libertatea şi să existe o propunere din partea unui club din competiţie. Termenul limită e cu 15 zile înainte de alegeri.

11-7 e scorul cu care Gino Iorgulescu l-a învins pe Dumitru Dragomir, la alegerile din 2013.   13-1 e scorul cu care Gino Iorgulescu a câştigat al doilea mandat în fruntea LPF, în 2017, când l-a avut contracandidat pe Sorin Drăgoi.  

Liga I, play-off, etapa a V-a

Sâmbătă

Voluntari - FC Argeş 0-1

Farul - CS U Craiova 0-3

Duminică

CFR Cluj - FCSB 0-1

Clasament

1. CFR Cluj 45 de puncte

2. FCSB 43p

3. CS U Craiova 39p

4. Voluntari 30p

5. Farul 28p

6. FC Argeş 27p

*Locul 1 participă în preliminariile Ligii Campionilor, iar locul 2 şi 3 în preliminariile Conference League.

*Locul 3 va juca baraj cu câştigătoarea barajului dintre locurile 1 şi 2 din play-out pentru un loc în preliminariile Conference League.

Liga I, play-out, etapa a V-a

Vineri

Chindia - Botoşani 1-2

Mioveni - Dinamo 2-0

Sâmbătă

Sepsi - UTA 1-0

Duminică

„U“ Craiova - Clinceni 4-0

Luni

Rapid - Gaz Metan 8-0

Clasament

1. Rapid 35p

2. Sepsi 33p

3. Botoşani 32p

4. „U“ Craiova 28p

5. UTA 26p

6. Mioveni 25p

7. Chindia 22p

8. Dinamo 13p

9. Clinceni 1p*

10. Gaz Metan -25p*

*Clinceni a pierdut 6 puncte, iar formaţia din Mediaş a fost penalizată cu 26 de puncte. Ambele grupări au fost sancţionate din cauza datoriilor. 

**Locurile 9 si 10 retrogradează direct. Locurile 7 şi 8 joacă baraj de menţinere / promovare cu locurile 3 şi 4 din liga a doua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite