România, calificată la JO 2024, are astăzi un meci mare la Mondialul de tenis de masă: emoțiile încep după ora 13

0
Publicat:

Ce diferență face o săptămână! În decurs de câteva zile, România trecut de la nivel unei țări fără echipe calificate la Jocurile Olimpice de la Paris la nivelul unei delegații cu 76 de sportivi. Printre care două echipe!

Lotul feminin de tenis de masă a celebrat calificarea la JO 2024. FOTO: FRTM
Lotul feminin de tenis de masă a celebrat calificarea la JO 2024. FOTO: FRTM

Mai întâi, a fost vestea mare primită de naționala de polo, băieții profitând de retragerea Africii de Sud pentru a ajunge la Paris. Iar acum a venit calificarea spectaculoasă a lotului feminin de tenis de masă. Chiar dacă acest sport nu figurează printre cele de echipă – în această categorie intră volei, volei pe plajă, fotbal, hochei pe iarbă, handbal, polo pe apă, baschet, baschet 3x3, și rugby în 7 – reușita fetelor e remarcabilă! Mai ales că a venit după un parcurs formidabil la Mondialul de la Busan (Coreea de Sud).

Aici, româncele au defilat până acum! Au fost patru victorii în grupe: 3-0 cu Suedia, 3-0 cu Canada, 3-1 cu Singapore și 3-1 cu Serbia. Câștigând seria din care au făcut parte, româncele au avansat direct în optimi, fiind scutite de o dublă în 16-imi. Cu naționala Egiptului s-a jucat cu biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris pe masă! Încă o dată, româncele au „măturat“ cu adversarele lor:

*Primul meci: Bernadette Szőcs - Hana Goda 3-1 (11-2, 6-11, 11-8, 11-6)

*Al doilea meci: Eliza Samara - Dina Meshref 3-2 (11-13, 8-11, 11-5, 11-7, 11-9)

*Al treilea meci: Adina Diaconu - Yousra Helmy 3-0 (11-8, 11-7, 11-5)

Grație acestui succes cu națioala Egiptului, scor 3-0, România a avansat în sferturi. Unde va da de Japonia, astăzi, după ora 13.00, ora României. Iar prezența printre primele opt echipe de la acest Mondial ne-a adus biletele pentru JO 2024!

Lotul feminin e format din Bernadette Szőcs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia, antrenorii Viorel Filimon, Mihaela Şteff şi kinetoterapeutul Petruţ Ghiţă.

Lotul feminin, deplasat la Mondialul de la Busan. FOTO: FRTM
Lotul feminin, deplasat la Mondialul de la Busan. FOTO: FRTM

Echipa feminină la ultimele ediții ale Jocurilor Olimpice

Ediție Faza atinsă Ultimul adversar

2020 (Tokyo) Sferturi Hong Kong

2016 (Rio de Janeiro) Turul I Coreea de Sud

2008 (Beijing) Play-off-ul locului 3 SUA

*În 2012, la Londra, naționala a ratat calificarea la turneul pe echipe.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite