România – Belgia, echipa noastră de start: Schimbare în formula cu care am bătut Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România și Belgia vor încheia ziua a 9-a din Campionatul European cu ceea ce se anunță a fi un meci pe viață și pe moarte! Mai ales pentru De Bruyne și compania, în timp ce România se află în fața unei oportunități istorice, după cum Adevărul a explicat aici.

Valentin Mihălă va fi titular în meciul cu Belgia. FOTO: Arhiva Adevărul
Valentin Mihălă va fi titular în meciul cu Belgia. FOTO: Arhiva Adevărul

Chiar dacă o lege nescrisă a fotbalului spune că echipa câștigătoare nu se va schimba, selecționerul Edward Iordănescu (46 de ani) a efectuat o modificare în primul „11“ pe care îl va trimite pe teren, diseară, și care tocmai a apărut pe site-ul Federației Române de Fotbal.

Concret, Valentin Mihăilă îl va înlocui pe Florinel Coman în formula de start. Cu precizarea că, în partida anterioară, cea cu Ucraina (3-0), golgheterul FCSB-ului a prins un loc de titular, deoarece Mihăilă a acuzat o stare de răceală. Acum, când jucătorul de la Parma e apt, el va începe meciul cu Belgia.

Iată echipa României, potrivit frf.ro:

1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 11. Bancu, 13. Mihăilă, 15. Burcă, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 20. Man, 21. Stanciu-cpt. Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Hagi, 14. Olaru, 17. Fl. Coman, 22. Mogoș, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut

Istoric Belgia jpg

Reporterul „Adevărul“, Paul Cirican, un jurnalist cu peste două decenii de experiență, prezent la mai multe competiții majore de-a lungul anilor, va transmite din Germania. De acolo, va realiza reportaje și va urmări parcursul tricolorilor la turneul final.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina 1-2 (Dusseldorf)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Köln, 22.00)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite