România are fotbalişti nevaccinaţi în echipa naţională: Cum au fost daţi de gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Hagi a ratat meciul cu Macedonia de Nord, având COVID-19
Ianis Hagi a ratat meciul cu Macedonia de Nord, având COVID-19

Fără certificatul verde, nu mai poţi merge la restaurante, cinematografe sau săli de fitness, însă, aparent, poţi juca, fără probleme, pentru prima reprezentativă!

Vaccinarea obligatorie prinde contur, treptat, în România, în condiţiile în care această măsură e considerată a fi soluţia optimă pentru stingerea pandemiei, după cum ne explică specialiştii. 

Tocmai de aceea, în ultimele săptămâni, autorităţile au venit cu tot felul de constrângeri pentru cei nevaccinaţi şi care nici nu s-au imunizat pe cale naturală, impunând certificatul verde pentru diferite activităţi non-esenţiale.

Ceea ce surprinde e că acest certificat nu e, deocamdată, necesar nici în parlamentul României, dar nici la echipa naţională de fotbal, de pildă. Iar asta în condiţiile în care, la precedenta reunire a lotului, selecţionerul Rădoi i-a pierdut, pe rând, pe Dorin Rotariu şi pe Ianis Hagi, amândoi diagnosticaţi cu COVID-19.

Din câte se pare, în lotul convocat de Rădoi pentru partidele din luna octombrie se află alţi jucători nevaccinaţi. Iar acest amănunt a reieşit din informaţia oferită, astăzi dimineaţă, de site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

„Testare COVID în cantonamentul tricolorilor: potrivit noului protocol UEFA, doar cei care nu s-au vaccinat sau nu au trecut prin boală efectuează această testare obligatorie înaintea meciului cu Germania! Vom reveni cu rezultatele!“, a precizat frf.ro.

Lotul României

*Portari: Aioani (Farul), H. Moldovan (Rapid), Niţă (Sparta Praga), Vlad (FCSB);

*Fundaşi: Bancu (CS U Craiova), Burcă (CFR), Chiricheş (Sassuolo), Cr. Manea (CFR), Nedelcearu (Crotone), Raţiu (Huesca), Rus (Fehervar), Toşca (Gaziantep);

*Mijlocaşi: Albu (Rapid), Cicâldău (Galatasaray), Cordea (FCSB), I. Hagi (Rangers), R. Marin (Cagliari), Maxim (Gaziantep), Mihăilă (Parma), Mitriţă (PAOK), Moruţan (Galatasaray), Nedelcu (Fortuna Dusseldorf), Stanciu (Slavia Praga);

*Atacanţi: Ivan (CS U Craiova), Keşeru (FCSB), Puşcaş (Reading).

CM 2022, preliminarii, grupa J

Vineri, ora 21.45

Germania - România

Islanda - Armenia

Liechtenstein - Macedonia de Nord

Clasament

1. Germania 6 5 0 1 17-2 15

2. Armenia 6 3 2 1 7-9 11

3. România 6 3 1 2 9-6 10

4. Macedonia de Nord 6 2 3 1 11-6 9

5. Islanda 6 1 1 4 6-14 4

6. Liechtenstein 6 0 1 5 2-15 1

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Programul tricolorilor în grupa J

*8 octombrie: Germania – România, Volksparkstadion (Hamburg)

*11 octombrie: România – Armenia, Stadion Steaua (Bucureşti)

*11 noiembrie: România – Islanda

*14 noiembrie: Liechtenstein – România

Toate partidele vor fi live pe Pro TV şi Radio România Actualităţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite