România aplaudă în picioare: Eduard Novak, vicecampion paralimpic la 45 de ani! Prima reacţie a ministrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Novak. FOTO: Facebook
Eduard Novak. FOTO: Facebook

Acum o lună, actualul ministru al Sporturilor era luat peste picior pe aeroport de Ana Maria Popescu, care i-a transmis să ia el aurul la Tokyo. Ciclistul n-a îndeplinit dorinţa spadasinei, însă a făcut mândră o ţară întreagă.

România are cinci medalii paralimpice în toată istoria ei şi patru dintre ele sunt cucerite de Carol-Eduard Novak! Ceea ce ne arată dimensiunea acestui sportiv uriaş, însă batjocorit, din păcate, de unii, în ultima perioadă, după conflictul cu Ana Maria Popescu.

Actualul ministru al Sporturilor a trecut însă peste acest episod şi, astăzi, a cucerit prima medalie pentru delegaţia tricoloră la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. 

În finala probei sale preferate, cursa de urmărire individuală de 4.000 de metri, Novak a terminat pe locul 2, după o confruntare dominată, în mod clar, de Jozef Metelka (Slovacia), cu 11 ani mai tânăr. Acesta l-a lăsat pe Novak cu un tur în urmă, moment în care finala probei s-a încheiat, înainte ca toată distanţa să fie parcursă de cei doi rivali.

“Mulţumesc tuturor. E ceva fantastic. Nu-mi vine să cred ce se întâmplă”, a spus Novak după ceremonia de decernare a medaliilor.

Ciclistul Eduard Novak mai are trei medalii paralimpice în palmares: aur la JO 2012 (Londra) şi două medalii de argint la JO 2008 (China) şi JO 2012 (Londra). 

CITEŞTE ŞI:

Reacţia Anei Maria Popescu după ce Eduard Novak a cucerit argintul la Jocurile Paralimpice

Soţia lui Eduard Novak, mesaj superb pentru vicecampionul paralimpic de la Tokyo VIDEO

Bologa Florin Alexandru a adus a doua medalie pentru delegaţia României la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite