Redeschiderea stadioanelor de fotbal, un vis îndepărtat: Anunţul făcut de Eduard Novak

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamovistul Adam Nemec nu va juca prea curând sub privirile fanilor aflaţi în tribune
Dinamovistul Adam Nemec nu va juca prea curând sub privirile fanilor aflaţi în tribune

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a început un demers puternic pentru revenirea fanilor la meciurile din Liga I, însă acest lucru nu se va întâmpla prea curând.

În România, centrele comerciale, mijloacele de transport în comun şi magazinele sunt pline, însă stadioanele de fotbal, care erau pe jumătate goale şi înainte de pandemie, sunt închise din martie 2020.

Faptul că lumea nu se înghesuia la meciurile din Liga I, înainte de pandemie, reiese şi din cifrele ultimelor partide în care fanii au avut acces în tribune. Se întâmpla, anul trecut, în primele etape din play-off şi play-out:

Meci / Spectatori în tribune / Capacitatea arenei

Botoşani - FCSB / 4.961 / 10.600

Craiova - Gaz Metan / 13.500 / 30.983

CFR - Astra / 6.000 / 23.200

Sepsi - Poli Iaşi / 2.000 / 5.200

Dinamo - Clinceni / 620 / 15.167

Viitorul - Voluntari / 872 / 4.554

Hermannstadt - Chindia / 1.500 / 18.000

În ciuda faptului că noi am închis nişte arene şi aşa goale, în acest moment, nu există şanse ca suporterii să revină pe stadioane. Această realitate a fost confirmată, astăzi, de ministrul Sportului, Eduard Novak.

„Am discutat cu domnul ministru Vlad Voiculescu (n.r. - ministrul Sănătăţii) şi cu preşedintele Răzvan Burleanu (n.r. - preşedintele FRF). Dacă cifrele arată bine, în maxim 2-3 lun,i vom putea discuta de deschiderea arenelor pentru public. Vom schimba testele PCR cu antigen pentru echipe, cred că va fi foarte bine. Dacă ar depinde de mine, de azi aş lăsa lumea pe stadioane. Sunt oameni care văd cifrele mai bine ca mine, sper să aducem lumea cât mai repede pe stadioane“, a spus Novak.

Declaraţiile şefului MTS au venit la câteva ore după Liga Profesionistă de Fotbal a publicat un set de reguli pentru revenirea suporterilor pe arenele din România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite