Reacția lui Mircea Lucescu când a aflat că a fost urmărit de Securitate. Dispozitivul găsit în apartamentul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Lucescu și-a început cariera de antrenor la Corvinul Hunedoara, în 1979. Timp de trei sezoane a fost antrenor-jucător, iar în 1981, în paralel, a preluat și naționala României, pe care a condus-o spre prima participare din istorie la un Campionat European, cel din 1984.

Mircea Lucescu și-a început cariera de antrenor în 1979, la Hunedoara. Foto Sportpictures
Mircea Lucescu și-a început cariera de antrenor în 1979, la Hunedoara. Foto Sportpictures

Tehnicianul în vârstă de 78 de ani a aflat că în perioada petrecută la Corvinul, în apartamentul din Hunedoara în care a locuit s-a găsit un dispozitiv de ascultare montat de Securitate, în cadrul podcastul fostului comentator TVR Ionel Stoica.

„Nu pot să cred! E prima oară când aud asta”, a reacționat Mircea Lucescu, moment în care jurnalistul a venit cu precizări: „Nu ți-a povestit Romică Gabor? El a preluat apartamentul tău după ce ai plecat de acolo și când s-au dus unii să renoveze au găsit la ferestre dispozitive de ascultare”. Antrenorul a susținut că nu a avut habar de acest lucru: „Pe mine nu m-au interesat niciodată aceste chestiuni, pentru că nu am avut de-a face cu ele”.

Romică Gabor a preluat locuința lui Lucescu

Romulus Gabor, fostul său elev și coleg de la Corvinul a povestit într-un interviu acordat pentru Gazetei Sporturilor cum a găsit dispozitivul de ascultare:  „După ce a plecat nea Mircea, eu m-am mutat în apartamentul lui. Când îmi aranjam locuinţa, un prieten a găsit la geam o cutiuţă de plastic, cât o brichetă, prinsă în nişte fire. A aruncat-o, fără să-şi dea seama că acolo era un dispozitiv, cu care îl ascultaseră în casă pe Lucescu.

Şi a doua zi dimineaţa m-au chemat la Securitate, soţia gravidă şi amicul erau deja în camere diferite, şi ne-au luat la întrebări. Au găsit aparatul la gunoi, ne-au dat drumul şi am scăpat doar cu tracasarea. Nici nu m-a interesat dacă mă interceptau şi pe mine, n-aveam ce să ascund”, a povestit fostul internațional român.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite