Răzvan Marin, încântător pentru Empoli. Elogiat în presa italiană. Ce note a primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Marin (26 de ani) a fost printre cei mai buni jucători ai lui Empoli în meciul cu Bologna, 3-1, succes vital pentru îndepărtarea de zona retrogradării din Serie A.

După trei înfrângeri consecutive, Empoli intra în hora retrogradării. Însă a venit victoria contra celor de la Bologna, la care Răzvan Marin a contribuit decisiv, și formația sa e acum la 8 puncte de locul 18, primul care duce în liga secundă italiană.

Folosit 78 de minute, mijlocașul român s-a numărat printre remarcații presei italiene, primind note de 6,5 și 7 în ziarele peninsulare. „A jucat încântător. A fost omul în plus în formația toscană. A organizat jocul, s-a apărat și a construit două pase de gol pentru Akpa Akpro și Cambiaghi”, a scris Tuttomercatoweb.

Răzvan Marin și-a câștigat locul de titular la Empoli. Foto EPA EFE
Răzvan Marin și-a câștigat locul de titular la Empoli. Foto EPA EFE

Traiectorie ”pictată” la golul lui Akpa

Aprecieri a primit și în Gazzetta dello Sport, care l-a notat cu 6,5: „Execuția la lovitura liberă care a dus scorul la 2-0 i-a aparținut, la fel ca serviciul pentru reușita de la al treilea gol. S-a remarcat și prin munca depusă ca inter”. Același calificativ l-a primit și din partea agenției Pianetaempoli.it: „Din piciorul său a venit traiectoria pictată pentru golul lui Akpa, care a majorat diferența pe tabelă. În rest, aceeași evoluție dinamică, cu multă mișcare, acoperind mai multe roluri”.

Deși are peste 100 de partide în Serie A, Răzvan Marin nu reușise niciodată să dea doua assist-uri într-un singur meci în Italia. A bifat premiera acum. Precedenta realizare de acest gen a românului se înregistrase în 2019, pe când juca în Belgia, în întâlnirea Standard Liege - Antwerp.

În acest sezon, mijlocașul crescut la Academia lui Gică Hagi are 4 pase decisive și două goluri în 32 de etape.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite