Răzvan Lucescu, „îngropat“ în bani: suma primită de la magnatul grec, patron la PAOK Salonic

0
Publicat:

Pe cât de anevoios a fost începutul lui Răzvan Lucescu pe bancă tehnică, cu apropouri că ar fi numit la diferite echipe în contul relațiilor tatălui său, pe atât de clar e astăzi succesul său obținut pe cont propriu!

Răzvan Lucescu, un antrenor fericit. FOTO: Facebook
Răzvan Lucescu, un antrenor fericit. FOTO: Facebook

Și când te gândești că, după retragerea sa ca fotbalist, Lucescu jr a fost, mai întâi, vicepreședinte la Rapid, realizezi că, dacă n-ar fi acceptat provocările meseriei de antrenor, mult mai mari comparativ cu munca de birou, fotbalul ar fi pierdut un tehnician foarte bun! Care acum merge din succes în succes. Pentru că, după perioada Xanthi Skoda (2014-2017), fostul portar a atins maturitatea pe banca tehnică. Dovadă și palmaresul său de atunci, cu precizarea că are și două cupe luate cu Rapid, în 2006 și 2007:

*Două titluri (2018-2019, 2023-2024) și două Cupe ale Greciei (2017-2018, 2018-2019) cu PAOK Salonic. La care se adaugă câte două clasări pe locul 2 în fiecare competiție internă! Cu Lucescu pe bancă, PAOK a fost vicecampioana Greciei în 2017-2018 și 2021-2022 și finalista competiției KO în 2021-2022 și 2022-2023.

*Un titlu și o cupă în sezonul 2019-2020, plus Liga Campionilor Asiei în sezonul 2018-2019, toate cu Al-Hilal Riad (Arabia Saudită).

Ca să înțelegem dimensiunea acestor performanțe e nevoie de niște amănunte suplimentare. Primul titlu pe care Răzvan Lucescu l-a cucerit cu PAOK a venit după o așteptare de... 34 de ani pentru această formație! Practic, până la acel triumf, în Grecia câștigarea campionatului devenise o afacere în trei, titlul fiind luat, pe rând, de Panathinaikos, Olympiakos și AEK Atena. Cu o singură excepție, în 1989, când Larisa a luat locul 1.

De amintit că, până să spargă această barieră ridicată de granzii din Grecia, Răzvan a fost „furat“, în mod grosolan chiar, în sezonul 2017-2018. Atunci, titlul a fost trimis în vitrina celor de la AEK Atena după niște decizii halucinante. De aceea, românul a și dat acum o declarație dură pentru Antena Sport: Îmi pare rău să vă spun asta, dar acesta e al treilea titlu pe care îl iau cu PAOK. Două sunt oficiale şi unul a fost furat şi dat echipei din Atena. Îmi aduc aminte foarte bine ce s-a întâmplat atunci“.

Și în Arabia Saudită, dincolo de trofeele interne, care sunt normale pentru un antrenor care ajunge la Al-Hilal Riad, Lucescu jr a avut un succes istoric. Aici, el a pus capăt „blestemului“ din Liga Campionilor Asiei. Adică, o competiție după care Al-Hilal „alerga“ de 19 ani, perioadă în care, în ciuda folosirii unor sume astronomice, a pierdut două finale: în 2014 (cu Reghecampf pe bancă) și în 2017. A trebuit să ajungă Răzvan pe bancă, la a doua sa experiență în zona arabă, după cea de la El-Jaish (Qatar), pentru ca formația saudită să cucerească trofeul suprem în Asia.

Sub privirile emoționate ale tatălui...

Meciul care l-a făcut acum campion pe Răzvan Lucescu, derby-ul cu Aris Salonic, a fost cu adevărat dramatic!

La pauză, PAOK a avut 1-0 după golul lui Brandon Thomas (30). Imediat după reluare însă, gazdele au egalat prin Loren Morón (47). Apoi, sub privirile lui Mircea Lucescu, aflat în tribune, brazilianul Taison (36 de ani), fostul său elev din perioada Șahtior Donețk, a marcat pentru echipa lui Răzvan: 2-1 PAOK în minutul 62. Finalul a fost sufocant, după eliminarea lui Michailidis (PAOK) în minutul 78. Liderul a rezistat însă, emoționându-l la maxim pe Mircea Lucescu, potrivit Antena Sport: Nu se poate exprima în cuvinte bucuria. A fost ceva extraordinar, atmosfera a fost fantastică. Ce vă pot spune e că, atunci când Răzvan a fost mic, m-a urmărit peste tot. Cantonamente, meciuri. Acum eu îl urmăresc pe el, eu profit de succesul lui care e extraordinar. De aceea, îi mulţumesc pentru emoţiile pe care mi le-a oferit“.

Posibil meci cu FCSB

Proaspăt campion al Greciei, Răzvan Lucescu poate da, în turul II preliminar al Ligii Campionilor, de FCSB! Ce-i drept, vorbim despre un scenariu puțin probabil, în condițiile în care, în ultimii doi ani, campioana României n-a trecut nici măcar de turul I preliminar al Champions League. Oricum, performanța obținută de fostul selecționer, la cârma celor de la PAOK, l-a impresionat și pe Gigi Becali. „Mi se pare că Răzvan e mai tare ca taică-su, după ce a făcut acum. Că Mircea Lucescu a făcut performanțe cu bani mulți, el face cu bani puțini“, a spus latifundiarul la Fanatik Superliga.

Mulțumiri pentru magnatul care l-a „îngropat“ în bani

Imediat după triumful de duminică, Răzvan Lucescu a avut un mesaj pentru patronul echipei, Ivan Savvidis (65 de ani): „Boss, îți mulțumesc din toată inima! E pentru tine ce am reușit. Suntem aici și am adus titlul șefului. El, finanțatorul, a creat echipa această unită, el a adus toți jucătorii“.

La finalul anului trecut, Ivan Savvidis i-a prelungit contractul lui Răzvan Lucescu până în 2027, oferindu-i un salariu stagional de peste două milioane de euro!

*Răzvan Lucescu (antrenor PAOK Salonic): E magic ce se întâmplă! Nimeni nu ne dădea vreo șansă. Cred că e cel mai dificil trofeu din cariera mea. Cred că m-a pupat jumătate din Salonic!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite