Răzvan Lucescu, discursul formidabil al unui învingător: prin ce a trecut pentru a lua al doilea titlu cu PAOK

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Lucescu (55 de ani) a pornit, ca antrenor de fotbal, în umbra celebrului său părinte, Mircea Lucescu (78 de ani) însă astăzi, după o carieră de peste 20 de ani pe bancă, se poate spune, cu tărie, că și-a construit un drum spectaculos pe cont propriu. Rezultatele sale confirmă această realitate incontestabilă.

Răzvan Lucescu. FOTO: Arhiva Adevărul
Răzvan Lucescu. FOTO: Arhiva Adevărul

În Grecia, aflat la al doilea mandat la PAOK Salonic, Lucescu jr tocmai și-a trecut în cont al doilea titlu de campion. Primul l-a cucerit în 2019. El a mai câştigat cu echipa din Salonic şi două Cupe ale Greciei (2018, 2019).

După triumful dramatic de acum, în ultima etapă din play-off, Răzvan Lucescu a vorbit, astăzi, cu jurnalistul Horia Ivanovici în cadrul emisiunii Fanatik Superliga. Și a dezvăluit calvarul emoțional prin care a trecut înaintea mareului meci cu Aris Salonic, câștigat cu 2-1, care l-a făcut, din nou, campion al Greciei.

Ce a povestit Răzvan Lucescu la Fanatik Superliga?

*Starea mea emoţională de acum e după un an întreg, nu după un moment. Acest titlu e dincolo de fotbal, aşa îl consider. Băieţii au dat 150%. Dacă n-ar fi dat asta, n-aveam nicio şansă.

*Am avut nopţi nedormite, meciuri joi-duminică, câte cinci prin deplasare în conjunctura programării. Veneam noaptea la 3-4, nu dormeam. Ne trezeam din nou, ne făceam bagajul şi plecam. Băieții au ştiut să reacţioneze şi să lupte.

*Ultimele 3 zile au fost un infern emoțional pentru mine. Dacă am crezut și am sperat profund că putem să luăm titlul, mintea și gândul nu mi-au dat pace.

*Mi s-a părut că am niște lanțuri în suflet sau în minte care nu m-au lăsat să trăiesc. E foarte complicat să spun ce m-a emoționat.

*S-a terminat meciul și am simțit o imensă descătușare. În vestiar a fost o nebunie, o fericire. Nici eu nu pot spune că am mai văzut așa bucurie.

*Mi-a plăcut că am văzut bucuria oamenilor și fericirea lor. Cred că m-a pupat jumătate din Salonic!

*Cei doi colaboratori ai mei au purtat tricolorul. Nea Constantin și Cristian Fota. Au avut steagul la ei și când au fost chemați au ieșit cu el. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite