Răspunsul lui Mircea Lucescu, după ce Răzvan Raț a dezvăluit că a vrut să-i dea cu microfonul în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima vreme, s-au întețit atacurile la adresa lui Mircea Lucescu. Antrenorul care e încă liber de contract după ce s-a despărțit de Dinamo Kiev, a fost numit de fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, ”Tatăl cooperativei”, pentru ca apoi fostul său elev de la Șahtior, portarul Pyatov, să spună că a pierdut ani din carieră în perioada în care a fost antrenat de român.

Mircea Lucescu a făcut minuni la Șahtior Donețk. Foto Getty images
Mircea Lucescu a făcut minuni la Șahtior Donețk. Foto Getty images

La câteva zile, și Răzvan Raț a dezvăluit un episod în care a vrut să-l bată și ”să-i dea cu microfonul în cap” tehnicianului, după ce acesta l-a acuzat în timpul unui interviu că a greșit în timpul unui meci din 2011, cu Barcelona, ”sferturile” Ligii Campionilor.

În timpul declarațiilor de după partidă, antrenorul s-a oprit în spatele camerelor și i-a aruncat câteva vorbe lui Răzvan Raț, care s-au auzit în direct: ”Spune, mă, că am luat două goluri din cauza ta!”. Într-un interviu acordat recent, fostul jucător a recunoscut că a fost la un pas să izbucnească la adresa tehnicianului.

Lucescu: Eu uit orice conflict

”Era normal să fiu furios la acel moment, pentru că Raț a comis niște greșeli în meciul ăla. Episodul acesta a trecut repede, pentru că rămâne între un jucător și un antrenor. Prin ceea ce a spus el, cred că a vrut să iasă în evidență. Eu uit orice conflict între mine și jucătorii pe care i-am antrenat.

Răzvan Raț a fost om de bază la Șahtior Donțk. Foto Arhivă Adevărul
Răzvan Raț a fost om de bază la Șahtior Donțk. Foto Arhivă Adevărul

Am un respect deosebit pentru Răzvan Raț și îmi aduc aminte doar de pasa extraordinară pe care i-a dat-o lui Adriano, în meciul cu Werder Bremen (n.r. în finala Cupei UEFA). Ăsta e lucrul cel mai important pentru mine”, a declarat Mircea Lucescu despre acel episod, potrivit iAMsport.ro.

Fostul internațional a activat sub comanda lui Mircea Lucescu până în 2013, punând capăt unei colaborări care a durat 9 ani. În perioada când au lucrat împreună la Șahtior Donețk, cei doi au cucerit Cupa UEFA, în anul 2009. Antrenorul român a câștigat 22 de trofee cu formația din Donețk în 12 ani, printre care se numără opt campionate ale Ucrainei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite