Rapid se vinde: s-a stabilit când va fi brandul scos la licitaţie şi ce trebuie să facă cei care vor să preia istoria grupării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patrimoniul clubului Rapid care include numele, culorile, cele cinci sigle şi 23 de trofee a fost evaluat la 406.800 de euro.

Lichidatorul clubului, Mihai Florea, a explicat la Digi Sport care vor fi următorii paşi. 

„În luna octombrie, vom avea prima licitaţie, undeva pe la început. La 5 sau pe 6 octombrie. Suma de pornire e de 406.800 de euro. Acesta e preţul de piaţă al mărcilor şi al celor 23 de trofee. De la această sumă se pleacă, dacă va fi validată de creditori. Raportul de evaluare trebuie validat de creditori. Teoretic, ei pot mări suma. La această licitaţie se poate înscrie orice persoană care îndeplineşte nişte condiţii minime. Trebuie să plătească o garanţie de minimum 10% şi să achiziţioneze un caiet de sarcini“, a explicat Florea.

El a dezvăluit cine sunt cei care s-au arătat interesaţi de brandul Rapid care, deocamdată, a fost închiriat de Primăria Sectorului 1 care susţine formaţia Academia Rapid din liga a patra.

„De-a lungul procedurii, am fost contactat de fel şi fel de persoane. Singurii care s-au arătat cu adevărat interesaţi au fost cei de la Primăria Sectorului 1 şi Academia Rapid. A mai fost o altă persoană, doar la nivel declarativ până în prezent, un avocat care reprezintă anumiţi investitori străini, dar n-a prezentat niciodată un document despre o eventuală mutare. Practic, e o singură variantă, teoretic sunt mai mulţi, dar vrem să vorbim despre ceva concret“.

Mihai Florea a detaliat cum va fi organizată licitaţia din octombrie.

„Dacă nu se plăteşte preţul de 406.800 de euro se reia licitaţia. Asta până când cineva dă preţul de pornire. Legea insolvenţei prevede că există un regulament de licitare, făcut de lichidator. Licitaţia să reia până cineva va achita 406.800 plus TVA. Dacă nu se prezintă cineva să oferă timp de o lună, două, trei suma dorită, creditorii se adună din nou şi stabilim dacă scădem preţul“, a spus Florea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite