Problemele continuă la Turul Franței: Frank Schleck, prins dopat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Mediafax | Turul Franței, sub semnul dopajului
Mediafax | Turul Franței, sub semnul dopajului

Franck Schlecka fost retras de echipa sa din Marea Buclă după ce a fost depistat pozitiv cu substanța diuretică Xipamida.

Frank Schleck a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping cu substanța diuretică Xipamida, conform Gazzetta.

Luxemburghezul a terminat ediția trecută a Turului Franței pe locul trei, iar acum a fost retras de echipa sa după ce a fost prins dopat.

Laboratul național de la Chatenay Malabry a analizat probele ciclistului și a descoperit substanța Xipamida, un diuretic al cărui efect este creșeterea eliminării urinare de electroliți și inhibă reabsorbția sodiului.

UCI a fost cea care a făcut publică știrea despre Schleck, printr-un comunicat de presă. Conform regulamentului, luxemburghezul risca o întrerupere de activitate de doi ani, dar UCI a lăsat să se înțeleagă că echipa e cea care trebuie să ia măsurile necesare în cazul ciclistului.

Formația sa, Radio Shack, a comentat evenimentul la scurt timp printr-un comunicat: „Echipa noastră acordă o mare importanță transparenței. După ce am fost informați despre prezența xipamidei în analizele lui Schleck, am a decis imediat retragerea cliclistului„.

Ciclistul nu a comentat public acuzația de doping, însă va cere verificarea probelor, invocând faptul că a fost otrăvit. În momentul acesta, Franck Shleck se află pe poziția a 15-a în clasamentul general, la 9'45'' secunde de tricoul galben, purtat de Bradley Wiggins.

Fratele ciclistului, Andy Shleck, a ratat startul Turului Franței și nu va participa nici la Jocurile Olimpice din cauza unei accidentări suferite în iunie. Frații Shleck participă la competițiile cicliste reprezentând echipa Radio Shack.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite