Controverse la Turul Franței: Bradley Wiggins, suspectat de dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Mediafax | Liderul clasamentului general de la Tour de France, suspectat de dopaj
Mediafax | Liderul clasamentului general de la Tour de France, suspectat de dopaj

Echipa Sky este subiect de controversă la Turul Franței de anul acesta. Principalul său candidat pentru câștigarea competiției este suspectat de dopaj.

Controversele persistă în cea mai importantă competiție ciclistă din lume. Deși nu e an fără suspiciuni, uneori lucrurile iau o turnură serioasă. Bradley Wiggins, liderul clasamentului general, este acuzat de dopping. Bănuielile au prins contur în momentul în care britanicul, întrebat de eventualele probleme cu dopajul, a răspuns agresiv, folosind un limbaj obscen.

Echipa Sky l-a angajat de mai bine de două luni pe doctorul Geert Leinders, care are un trecut controversat și alimentează subiectul intrat în atenția publicului. Leinders l-a antrenat de-a lungul timpului și pe Thomas Dekker, despre care s-a descoperit că s-a dopat cu EPO.

Astfel intră în atenția presei într-o lumină negativă și Christoper Froome, ocupantul locului trei în clasamentul general, care face parte din aceeași echipă, Sky.

Directorul general al echipei, Dave Brailsford, a încercat să liniștească publicul: „Sunt sigur 100% că nu e niciun risc în privința acestui lucru. Doctorul nu a greșit cu nimic, dar e adevărat că reputația noastră e în joc acum. Cicliștii noștri își forțează propriile limite, e normal să trezească suspiciuni. Am discutat cu Leinders și vom lua măsurile necesare„, a spus acesta pentru Guardian.

Bugetul pentru ediția 2012 a Turului Franței se ridică la 130 de milioane de euro, o sumă record. Sponsorii principali ai competiției, Carrefour, Skoda și Vittel acordă fiecare între trei și cinci milioane de euro, iar restul banilor vin de la ceilalți parteneri oficiali. Mai mult decât atât, caravana publicitară distribuie de-a lungul celor trei săptămâni ale concursului, obiecte promoționale inscripționate cu sigla Tour de France, care se ridică la 30 de milioane de euro.

Turul Franței în cifre:

  • 1903 este anul în care a avut loc prima ediție, dar a început să fie televizată abia în 1948.
  • 1988 a fost primul an în care au câștigătorul primea bani, în loc de premiile de până atunci, un automobil sau un apartament.
  • 440 de milioane de spectatori urmăresc competiția la nivel global.
  • 15 milioane de spectatori asistă la evenimentul ciclist.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite