Prima reacție din Rusia după ce sportivii săi au fost acceptați la Jocurile Olimpice de la Paris

0
Publicat:

Rusia a denunțat vineri drept "discriminatorii" condițiile propuse de Comitetul Internațional Olimpic pentru participarea sportivilor ruși la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, care prevăd în special ca aceștia să concureze sub drapel neutru, informează AFP.

Jocurile Olimpice debutează în iulie în Franța. Foto Paris 2024
Jocurile Olimpice debutează în iulie în Franța. Foto Paris 2024

"Condițiile sunt discriminatorii și contravin principiilor sportive. Ele dăunează chiar Jocurilor Olimpice, nu sportului rusesc. Această abordare este absolut inacceptabilă", a declarat ministrul rus al Sportului, Oleg Matîțin, citat de agenția de presă TASS.

Oficialul a indicat totuși că sportivii ruși care au obținut dreptul de a participa la JO 2024 "vor participa probabil. Întotdeauna îi susținem pe ai noștri, ei sunt sportivii noștri, membrii familiei noastre sportive".

8 ruși și 3 belaruși sunt calificați la JO

CIO a autorizat vineri participarea sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris sub drapel neutru, excluzând probele pe echipe și cu condiția ca ei să nu fi susținut activ invadarea Ucrainei de către Rusia.

Potrivit unui comunicat al Comitetului Olimpic, doar 11 "sportivi individuali neutri", dintre care opt ruși și trei belaruși, s-au calificat până acum la JO 2024, în comparație cu aproximativ șaizeci de sportivi ucraineni. Dacă majoritatea federațiilor internaționale au fost de acord cu decizia CIO, atletismul refuză în continuare să-i reintegreze pe ruși.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite