Premierul Ciolacu se implică în criza financiară de la Federația Română de Gimnastică. Nu mai sunt bani de antrenamente

0
Publicat:

Echipa feminină de gimnastică s-a calificat, pentru prima dată în ultimii 12 ani, la Jocurile Olimpice, şi urmează să meargă la Paris, însă Federaţia de Gimnastică nu mai are bani pentru antrenamente.

Marcel Ciolacu, premierul României
Marcel Ciolacu, premierul României

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat după 12 de Jocurile Olimpice, care vor avea loc anul viitor de la Paris.

Doar că Federaţia de Gimnastică nu are bani să susțină antrenamentele sportivelor.

Federaţia ar avea nevoie de două milioane de euro până anul viitor, bani care ar asigura în special pregătirea din străinătate a gimnastelor, care în România nu au aparate similare cu cele pe care vor concura la Paris. În acest sens a fost făcut un apel la donatori.

„Rezultatele excepţionale reuşite de tânăra echipă de gimnastică feminină, prin calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, 2024 impun necesitatea asigurării unor condiţii de pregătire superioare celor existente în România, similare cu cele ale echipelor cu care vom concura”, a fost mesajul pe care Carmencita Constantin, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, l-a transmis zilele trecute, scrie gsp.ro.

Aceasta a mai adăugat: „Apelul FR Gimnastică este adresat către mediul economic din România, care are la îndemână mecanismul de susţinere şi care înţelege că sportivii noştri şi comunitatea gimnasticii româneşti au nevoie de susţinere pe termen lung, de predictibilitate financiară, în completarea fondurilor guvernamentale”.

În ședința de guvern de vineri, premierul Marcel Ciolacu a venit cu o solicitare către şefii Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Comitetului Olimpic şi Sportiv, Elisabeta Lipă, respectiv Mihai Covaliu. „Închei printr-o solicitare expresă adresată atât președintei Agenției Naționale pentru Sport, cât și președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Îi aștept să vină în acest weekend cu o propunere coerentă privind asigurarea unei finanțări care să permită echipei de gimnastică artistică a României, calificată la Olimpiadă, nu doar să participe, ci și să lupte pentru medalii. Este de neconceput tratamentul la care este supusă această echipă care a făcut istorie în sportul mondial”, a spus premierul Ciolacu.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august 2024.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite