Președintele Federației Române de Fotbal propune o nouă regulă pentru Ligile I și II

0
Publicat:

Cluburile de fotbal care nu respectă regula vor fi amendate de Federația Română de Fotbal, spune Burleanu.

Răzvan Burleanu, președintele FRF FOTO: Profimedia
Răzvan Burleanu, președintele FRF FOTO: Profimedia

Cluburile de fotbal din Ligile I și II vor fi nevoite să aibă pe teren minimum 5 jucători crescuți „la nivel național” sau care sunt eligibili pentru naționalele României, pe toată durata meciului.

Propunerea aparține președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

„Trebuie să fie pe teren minimum 5 jucători formați la nivel național și/sau eligibili pentru naționalele României. Conceptul de format la nivel național înseamnă să fi petrecut 3 ani în cadrul unui club din România, între vârstele de 15 și 21 de ani. Ca să mărim baza de selecție a cluburilor, ne vom adresa inclusiv copiilor români din străinătate. 

Astfel încât să întărim procesul de repatriere a jucătorilor români tineri formați în străinătate, care nu sunt formați la nivel național, dar sunt eligibili pentru naționalele României”, a explicat Răzvan Burleanu, scrie gsp.ro.

Președintele FRF a explicat cum vor fi sancționate cluburile.

Toate cluburile care nu participă în grupele competițiilor europene primesc niște plăți de solidaritate. Mecanismul din România este mai sofisticat. Nu ne uităm doar la cluburile care nu participă în cupele europene. Am legat aceste plăți de solidaritate cu clasificarea academiilor.  Ne raportăm la cele mai bune 20 de cluburi profesioniste care sunt clasificate în această ierarhie. Dacă un club profesionist se află în primele 20 de pe această listă, dar nu aplică această regulă, să aibă 5 jucători formați la nivel național pe teren în același timp, pe tot parcursul meciului, va fi sancționat financiar.  În momentul de față, nu am mers atât de departe. Ne-am uitat către plățile de solidaritate, care să se ducă în academii. A doua sursă de venit, pe care sperăm să o deblocăm alături de guvern, se referă la niște fonduri guvernamentale. Atunci, cluburile care nu îndeplinesc aceste condiții nu se pot conecta la aceste fonduri guvernamentale pentru propriile academii”, a mai spus Răzvan Burleanu.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite