Preliminarii CM 2014 / Venezuela, „bomba” Americii de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Venezuela este pe locul 5 în acest moment în grupa preliminară din America de Sud
Venezuela este pe locul 5 în acest moment în grupa preliminară din America de Sud

Naţionale mici, capabile de rezultate surprinzătoare, se găsesc şi în alte părţi ale lumii, nu doar în Europa. Una dintre cele mai mari surprize o poate furniza la finalul preliminariilor Venezuela, singură naţională din America de Sud care nu s-a calificat niciodată la un campionat mondial.

Situaţia s-ar putea schimba însă la finalul acestor preliminarii, care atestă clar ascensiunea selecţionatei conduse de Cesar Farias. De la statutul de "San Marino" a Americii de Sud, Venezuela a ajuns acum la cel de candidată cu şanse la o prezenţă în Brazilia. Rod nu al întâmplării, ci al unui progres constant în ultimii ani. 

„Vişiniii” au ajuns, în 2011, în premieră în semifinalele Copei America, unde au fost eliminaţi doar la penalty-uri, de către Paraguay. Acum, cu cinci partide înainte de finalul grupei preliminare din America de Sud, Venezuela ocupă locul 5, cel de baraj (care se joacă cu o reprezentantă a Asiei). 

Elevii lui Farias pot spera şi la mai mult. În acest moment sunt la egalitate de puncte, 15, cu Chile, locul 4, ultima poziţie din grupă care duce direct la CM.

Întreg lotul Venezuelei este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la 36,7 milioane de euro. Aproape jumătate din valoare o reprezintă însă doar doi jucători (!), Fernando Amorebieta (8 milioane), jucători cu origini basce, care evoluează la Athletic Bilbao, şi  Salomon Rondon (9 milioane, de la Rubin Kazan).

Ceilalţi jucători ai Venezuelei valorează, în medie, doar câteva sute de mii, iar jumătate din lot provine din campionatul intern. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite