Plătiţi regeşte: Ce salarii au Verstappen şi Hamilton, piloţii care au extaziat lumea Formulei 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Verstappen (stânga) şi Hamilton, doi coloşi în lumea automobilismului
Verstappen (stânga) şi Hamilton, doi coloşi în lumea automobilismului

După cursa de la Abu Dhabi (Emirate), părerile aproape că au fost unanime: acest sezon a fost cel mai bun din istoria recentă a Marelui Circ. Iar principalii oameni care au creat acest spectacol demenţial au nişe salarii fabuloase.

Max Verstappen a câştigat titlul în sezonul 2021 din Marele Circ, însă şefii Formulei 1 ar trebui  să-i aprecieze, în egală măsură, pe pilotul olandez şi pe rivalul său britanic, Lewis Hamilton.

Iar asta pentru că cei doi au readus Formula 1 în atenţia lumii întregi prin duelul lor pasionant, decis în ultima cursă a sezonului, la Abu Dhabi (Emirate), în ultima tură! Nici că nu se putea un final mai palpitant, ceea ce i-a îndemnat pe mulţi iubitori ai curselor de Formula 1 să zică, răspicat: Acest sezon a fost cel mai tare din istoria Marelui Circ!

Iar noul „rege“ al Formulei 1 va fi răsplătit... regeşte! Nu că Verstappen ar fi avut un salariu mic acum, la Red Bull. Dar el va fi mărit substanţial, după ce olandezul a devenit, în premieră, campion mondial. Iar asta pentru că, potrivit unei clauze, câştigarea titlului urma să-i aducă lui Max o mărire contractuală de 15 milioane de euro, după cum a explicat Eurosport. Până acum, Verstappen încasa 22 de milioane de euro pe sezon, la Red Bull. Acum, din postura de campion mondial, salariul său va ajunge la 37 de milioane de euro! 

Chiar şi după această mărire însă, Lewis Hamilton (36 de ani, Mercedes), va rămâne cel mai bine plătit pilot de Formula 1, cu un contract anual de 47 de milioane de euro!

Formula 1, sezonul 2021

Clasamentul piloţilor, Top 5

1. Max Verstappen (Red Bull Racing Honda) - 395,5 puncte

2. Lewis Hamilton (Mercedes) - 387,5p

3. Valtteri Bottas (Mercedes) - 226p

4. Sergio Perez (Red Bull Racing Honda) - 190p

5. Carlos Sainz Jr. (Ferrari) - 164,5p

Clasamentul constructorilor, Top 5

1. Mercedes - 613,5 puncte

2. Red Bull Racing Honda - 585,5p

3. Ferrari - 323,5p

4. McLaren-Mercedes - 275p

5. Alpine-Renault - 155p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite